Akif Hamzaçebi Sancaktepe’de tapu sorununa dikkat çekti

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Sancaktepe'de tapu ve imar sorunu yaşayan mahallelinin sorunlarını dinledi.

Akif Hamzaçebi Sancaktepe’de tapu sorununa dikkat çekti

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Sancaktepe'de tapu ve imar sorunu yaşayan mahallelinin sorunlarını dinledi.

24 Ocak 2018 Çarşamba 13:25
Akif Hamzaçebi Sancaktepe’de tapu sorununa dikkat çekti

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Sancaktepe'de tapu ve imar sorunu yaşayan mahallelinin sorunlarını dinledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, tapu ve imar sorunları yaşadıklarını belirten Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahallelinin sorunlarını dinleyen Hamzaçebi daha sonra konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hamzaçebi, "Sancaktepe muhtarımızın anlattığı sorun sadece Veysel Karani Mahallesi'nin değil, diğer mahallelerin de Sultanbeyli, Ümraniye, Beykoz ilçelerinde ve Türkiye'nin birçok yerinde yaşanan bir sorun. Sorunu iki başlık altında özetleyebiliriz. Birincisi hazine arazisinde binaları olan vatandaşlarımız yani küçük bir ev yaşayabileceği bir yerle ilgili tapu sorunu vardır.

"BU TEKLİFİN YASALAŞMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Hamzaçebi konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İkinci sorun da şudur; 19 Temmuz 2003 tarihinden önce yapılmış olan binaların arazileri ile ilgili vatandaşlardan hiçbir ecrimisil alınmıyor. Kasım 2017 tarihinde kabul edilen bir kanunla güncellendi. 30 Mart 2014'te getirildi. Ancak o maddenin son fıkrasında tarih düzeltilmediği için 19 Temmuz 2003 ile 30 Mart 2014 tarihleri arasında hazine arazisinde binalarda vatandaşlardan bu tarihler arasında binasına kat ilave edilmiş olanlara ecrimisil gönderilmeye devam ediyor. Bu ecrimisillerin kaldırılması gerekiyor. Bu ecrimisillerin kaldırılması için gerekli olan kanun teklifini kaldırılması için Meclis Başkanlığı'na iki defa verdim. Bu önerim kabul edilmedi. Kabul edilmemesini yeterli bulmadım teklifimi tekrar verdim. Bu teklifin yasalaşması için çalışacağız. Vatandaşımız mağdur, bu mağduriyet sadece bu mahallede değil, bu sorunu çözmek gerekir."

Son Güncelleme: 24.01.2018 12:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ilhan bakkaloğlu([email protected] ) 2018-02-03 14:14:53

İzmit belediyesi karadenizliler mahallesinde 1974 yılında aldığım arsaların vergilerini tam 44 ( KIRKDÖRT )yıldır ödüyorum. elini çabuk tutanlar veya kanunları hiçe sayanlar evlerini yaptı yıllardır oturuyorlar.Ben ve benim gibi kanun ve kurallara uyanlara tapuda ORMAN şerhi vardeyip müsade etmiyorlar.Hükümetin verdiği tapuya güvenmeyip busaatten sonra EŞKİYALIKMI yapayım.????.. tezatlar memleketi Türkiyem vah vah... Yol gösderen olursa memnun olurum.

banner3