Adalar'da faytonlu ulaşım bitiyor

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Adalarda elektrikli ulaşım araçlarının kullanımına geçilecek." açıklamasında bulundu.

Adalar'da faytonlu ulaşım bitiyor

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Adalarda elektrikli ulaşım araçlarının kullanımına geçilecek." açıklamasında bulundu.

18 Kasım 2019 Pazartesi 17:30
Adalar'da faytonlu ulaşım bitiyor

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonunun raporunu tamamladığını da belirterek şunları söyledi:

"Hayvan hakları yasası ile ilgili olarak Meclis Araştırma Komisyonumuz raporunu tamamladı. Çok önemli değişiklikler gündeme geldi. STK'lar arasındaki anlaşmazlıklar olduğu için rapor süreci devreye girmişti. Gecikme olmuştu. Şimdi hazır. Önümüzde bütçe görüşmeleri olduğu için ocak ayı itibarıyla yasa Genel Kurul'a gelecek. Yeni yıla bu yasa görüşmeleriyle gireceğiz. İnşallah yasalaşacak."

Hayvan hakları yasası ile ilgili yapılacak olan değişiklikler özetle şöyle:

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda revizyon yapılacak. Böylece apartman yönetimlerince hayvanlara ilişkin keyfi kısıtlamalara ve yasaklara engel olunacak. Hayvanlara yönelik işkence, zalimce eylemlerde bulunma, hayvan dövüştürme gibi konular suç kapsamına alınacak. Belediyeler bütçelerinde zorunlu olarak belirli bir oranı hayvanların korunması ve bakımı için ayıracaklar. Üzerine kayıtlı olan ve çevreye sorun yaratan hayvanların önlemini almayan, sahibi olduğu hayvanı sokağa atan kişilere ceza verilecek. Yurtdışından ülkemize kaçak yollarla hayvan sokulmasının önlenmesi amacıyla sıkı denetim yapılacak. Adalar'da elektrikli ulaşım araçlarının kullanımına geçilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3