50 Klasik Samsun'a Yasla Gidiyor…

Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin başlangıcı sayılan...

50 Klasik Samsun'a Yasla Gidiyor…

Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin başlangıcı sayılan...

16 Mayıs 2014 Cuma 15:07
50 Klasik Samsun'a Yasla Gidiyor…

Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin başlangıcı sayılan 19 Mayıs 1919’un

95.yılında resmi törenler iptal edilse dahi Samsun’da bulunmak isteyen 50 klasik otomobil sever, araçlarıyla birlikte İstanbul’dan yola çıkıyor.Yola çıkarken Soma’da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren işçilerimiz için giyecekleri siyah kıyafetleriyle ve baretleriyle saygı duruşu yapacak olan klasik otomobil severler, araçlarına siyah kurdeleler de bağlayacaklar.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği İKOD’un organize ettiği klasik otomobil konvoyu 17 Mayısta İstanbul’dan yola çıkacak ve 19 Mayısta Samsun’a varacak. “Her yerde Cumhuriyet” temasıyla 29 Ekimlerde klasik araçlarla resmi geçit törenlerinde yer alan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği İKOD Üyeleri, bu yıl ilk defa kurtuluş savaşımızın başlangıcı sayılan 19 Mayıs tarihinin 95.yıl dönümünde Samsun’a hareket edecek.

Anadolu’da kurtuluş mücadelesiyle birlikte, yeni Türk Devletinin fiilen temellerinin atıldığı, ulusumuzun yarınlarını aydınlatan, çağdaş uygar bir yaşama yönlendiren, tam bağımsızlığımızın gerekliliğinin ifade edilmeye başlandığı ve aynı zamanda Atatürk’ün kendi doğum günü olarak kabul ettiği 19 Mayıs tarihinin önemine dikkat çekmek için Mobil1’in ve İstanbul Ticaret Odasının destekleriyle yola çıkacak 50 klasik otomobil ve 150 kişiden oluşacak konvoy bir gece Çorum’da konakladıktan sonra Samsun’a geçecek. Cumhuriyetimizin geçmişten geleceğe taşınabilmesi için ulusal günlerimizin unutulmaması gerekliliğini de vurgulayacak olan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Üyeleri Samsun’da Tütün İskelesi, Arkeoloji-Etnografya ve Gazi Müzesi gibi tarihi değeri olan noktaları, ayrıca Atatürk ve 18 silah arkadaşını Samsun’a getiren ve sonradan mini bir müzeye çevrilen,Bandırma Vapuru replikasını da ziyaret edecekler.

Son Güncelleme: 16.05.2014 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72