2017 hava kirliliği raporu şok etti!

Çevre Mühendisleri Odası, 2017 Hava Kirliliği Raporu'nu açıkladı. Ankara ve İstanbul kara listede.

2017 hava kirliliği raporu şok etti!

Çevre Mühendisleri Odası, 2017 Hava Kirliliği Raporu'nu açıkladı. Ankara ve İstanbul kara listede.

07 Ocak 2018 Pazar 15:00
2017 hava kirliliği raporu şok etti!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, 2017 Hava Kirliliği Raporu'nu açıkladı. Raporda Türkiye'de 81 ilden sadece 6'sının havasının temiz olduğu belirtildi. Havası en kirli iller; İstanbul, Ankara, Adana, Amasya ve Manisa. Havası en temiz iller; Artvin, Bitlis, Eskişehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale olarak belirlendi.

"ACİL ÖNLEM ALINMALI"

2017 Hava Kirliliği Raporu'nu açıklayan Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Türkiye'de 81 ilden sadece 6'sının havasının temiz olduğunu ifade etti. Bozoğlu, "Partikül madde ve kükürtdioksit açısından sadece Artvin, Bitlis, Eskişehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale'nin havası standartlara uygun. En kirli illerimizin başında ise İstanbul, Ankara, Adana, Amasya ve Manisa geliyor. Türkiye'de hava kirliliği problemi krize dönüşmüş durumda. Valilik ve belediyeler acil önlem almalı" dedi.

ANKARA'DA EN KİRLİ HAVA SIHHİYE'DE

Bozoğlu, Ankara'da havanın en kirli olduğu bölgenin hastane bölgesi olan Sıhhiye olduğunu söyleyerek, "Yurttaşlar, sağlık hizmeti almaya, şifa bulmaya gittikleri yerde aslında zehirleniyor. Ankara'daki hava kirliliğinin trafik ve ısınma kaynaklı olduğunu görüyoruz. Bunda kalitesiz kömür kullanımının etkisi büyük. Kayaş'ta da yüksek tonajlı araçlardan kaynaklı kirlilik yaşanıyor. Keçiören'de ise kirlilik her geçen gün artarak devam ediyor" ifadesini kullandı.

"İSTANBUL'DA ESENYURT, HAVA KİRLİLİĞİNİN EN YÜKSEK OLDUĞU YER"

Sözlerine İstanbul'daki hava kirliliğinden bahsederek devam eden Bozoğlu, "İstanbul'da sınır değerlerin tüm istasyonlarda yoğun biçimde aşıldığını görüyoruz. İstanbul'un en yüksek nüfusa sahip olan ilçesi Esenyurt, en yüksek hava kirliliğinin de olduğu yer. Yılın 248 günü burada vatandaş kirli hava soluyor. Yine Şirinevler, Aksaray, Başakşehir ve Göztepe de havası en kirli yerlerin başında geliyor. İstanbul'un havası en temiz ilçesi ise Şile" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3