15 Temmuz davasında tahliye

Mahkeme 15 Temmuz darbe girişimi davasında yargılanan eski korgeneral Abdullah Barutcu'nun tahliyesine karar verdi.

15 Temmuz davasında tahliye

Mahkeme 15 Temmuz darbe girişimi davasında yargılanan eski korgeneral Abdullah Barutcu'nun tahliyesine karar verdi.

10 Ağustos 2017 Perşembe 10:42
15 Temmuz davasında tahliye

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) komutanlarının yargılandığı davada, sanık eski korgeneral Abdullah Barutcu’nun tahliye edilmesine karar verildi

Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar eski Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı korgeneral Metin İyidil, EDOK Okullar Komutanı eski korgeneral Abdullah Barutcu, EDOK Harekat Eğitim ve Öğretim Başkanı eski tuğgeneral Lütfü İhsan Yanıkoğlu ile tutuksuz sanıklar eski EDOK Muharebe Geliştirme Daire Başkanı emekli tuğgeneral Mehmet Topçu ve EDOK Muhabere Geliştirme Başkanlığı Alınan Dersler Merkezi Faaliyet Gözlem Kısmında Gözlem Subayı eski binbaşı Ersal Duman hazır bulundu.

İzmir’de görülen ‘Askeri casusluk kumpas davası’ndan tutuklu sanık EDOK Kurmay Başkanı eski tümgeneral Hamza Koçyiğit de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Savunmaların tamamlanmasının ardından sanık avukatlarının talepleri ile duruşma savcısının mütalaasını alan mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı. Heyet, sanık eski korgeneral Barutcu’nun, “suçun vasfı ve mahiyeti”, “delillerin sanık lehine değişme ihtimalinin bulunması” ve “tutuklu kaldığı süre” göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

İZMİR’DEKİ DAVAYLA BİRLEŞTİRME TALEBİ

Diğer sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, sanık Koçyiğit’in aynı suçlamalarla yargılandığı İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesine müzekkere yazılarak, davanın birleştirilmesinin talep edilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, sanıkların cep telefonlarının HTS kayıtlarıyla internet trafiğine ilişkin ilgili kurumlardan bilgi istenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Anahtar Kelimeler:
FETÖDavaKorgeneral
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3