10 yıllık milyonlarca kiracıyı korku sardı!

Türk Borçlar Kanunu'nun 2014 yılında yürürlüğe girecek kiracı ev sahibi...

10 yıllık milyonlarca kiracıyı korku sardı!

Türk Borçlar Kanunu'nun 2014 yılında yürürlüğe girecek kiracı ev sahibi...

25 Nisan 2013 Perşembe 00:23
10 yıllık milyonlarca kiracıyı korku sardı!
Türk Borçlar Kanunu'nun 2014 yılında yürürlüğe girecek kiracı ev sahibi ilişkilerini düzenleyen maddesine göre milyonlarca kişi evlerinden çıkarılma riskiyle karşı karşıya...
 
Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu yaptığı açıklamada, Türk Borçlar Kanunu'na göre kiracı ev sahibi ilişkilerini düzenleyen maddenin bir yıl geç yürürlüğe girecek şekilde düzenlendiğini anlattı. 
 
Bu maddenin, 10 yıldan fazla süredir aynı evde oturan kiracılar açısından olumsuz etkileri olacağını savunan Büyüknohutçu, "Geçmişte bütün edinimlerini yerine getiren, kirasını doğru ödeyen ve yıllık artırımını yapan kiracılar istedikleri kadar evlerde oturabiliyordu. Ancak yeni yasanın bu maddesine göre ev sahibi, 10 yılını doldurmuş kiracılarını hiçbir gerekçe göstermeden 10 yıl sonra kapının önüne koyabilecek. Kiracılarımız bu nedenle huzursuzluk içinde" dedi.
KİRADER olarak, yasa hazırlanırken bu maddeler konusunda ilgilileri uyardıklarına değinen Büyüknohutçu, gelecek yıl kiracılar sıkıntı yaşamadan önce bu maddede düzenleme yapılmasının şart olduğunu vurguladı.
Büyüknohutçu, "Eğer kiracı yasal artışını yapıyorsa kirasını düzenli ödüyorsa konuta zarar vermiyorsa birlikte yaşadığı apartmandaki insanların hayatını çekilmez hale getirmiyorsa sadece ev sahibinin biraz daha fazla para kazanma hırsı yüzünden evden çıkarılamamalı. 10 sene değil, 15 sene de olsa şartları yerine getiren kiracılar evinde oturmaya devam edebilmeli" diye konuştu.
Son Güncelleme: 25.04.2013 00:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72