1 haftada 12 öğretmen kaçırıldı

1 haftada 12 öğretmen kaçırıldı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
1 haftada 12 öğretmen kaçırıldı

Terör örgütü dün gece de Diyarbakır'ın Lice İlçesi Birlik Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan 3 öğretmeni kaçırdı. Kaçırılan öğretmenlerin sayısı son 1 haftada 12'ye yükseldi.

 

Terör örgütü tarafından son günlerde öğretmenleri kaçırmaya yönelik gerçekleştirilen eylemler bölgede görev yapan meslektaşlarını endişelendiriyor.

En son öğretmen kaçırma haberi dün geldi. Diyarbakır Valiliği, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "27 Eylül 2011 tarihinde ilimiz Lice ilçesi Birlik Köyü İlköğretim Okulu'nda görevli 3 öğretmenden gece haber alınamaması üzerine yapılan incelemeler neticesinde, öğretmenlerin bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili adli makamlarca tahkikata başlanmıştır" denildi.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Lice ilçesi Baharlar Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni Mehmet Göztaş'ın lojmanından kaçırılmasının ardından önceki gün Hazro ilçesi Çitlibahçe Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ahmet Ürün kaçırıldı. Elazığ'ın Arıcak ilçesinde ise Abdullah Karan, İsa Sarıkaya, Göçen Yıldız ve İsmail Yücel'i kaçıran terör örgütü mensupları, dün de Diyarbakır'ın Lice ilçesi Dolunay Köyü İlköğretim Okulu'nda görevli 2 öğretmen ve Çavundur Köyü İlköğretim Okulu'nda görevli 1 öğretmen olmak üzere toplam 3 öğretmeni daha kaçırdı.

Bir haftada kaçırılan 12 öğretmenin ailelerinde ise tedirgin bekleyişin sürdüğü bildirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada teröristler tarafından kaçırılan öğretmenlerin bulunması için bölgede geniş kapsamlı operasyonların başlatıldığı belirtildi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3