Yeni Kabineyi Yakından Tanıyalım 

24 Haziran seçimlerinin ardından yemin eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabinedeki isimleri belirledi.

Yeni Kabineyi Yakından Tanıyalım 

24 Haziran seçimlerinin ardından yemin eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabinedeki isimleri belirledi.

10 Temmuz 2018 Salı 11:45
Yeni Kabineyi Yakından Tanıyalım 

İşte yeni kabinedeki isimlerin kendi açıkladıkları resmi özgeçmişleri…

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY

Fuat Oktay, 2012 - 2016 tarihi arasında Başbakanlık AFAD Başkanlığı görevini yürüttü. Çeşitli sektörlerde uzmanlaştığı risk ve kriz yönetimi alanlarını, afet ve acil durum yönetimi konularında etkin bir şekilde uygulayarak birçok uluslararası kuruluş ile iş birliği içerisinde çalışmalarını Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına koordine etti.

19 Haziran 2016 tarihinden itibaren Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürüten Oktay, 15 Temmuz darbe girişimine karşı yürütülen sürece müdahil oldu. Takip eden dönemde, Suriye sınırındaki terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları kapsamında kurumları arası koordinasyon görevini üstlendi. Yine aynı dönemde, kamu hizmetlerinde dijital dönüşüm hamleleri gibi pek çok çalışmada yer aldı.

Oktay, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TAI) yönetim kurulu üyeliği görevinde de bulundu. Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. yönetim kurulu üyeliği ve Türk Telekom A.Ş. yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerini sürdürdü. Fuat Oktay, "son Başbakanlık müsteşarı" olarak da kayıtlara geçti. Çok iyi derecede İngilizce bilmekte olup 3 çocuk babası.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK

Berat Albayrak profesyonel iş hayatına 1996 yılında başladı. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü lisans mezuniyetinin ardından 1999 yılında Çalık Holding’de göreve başladı. 2001 krizinde Grubun uzun vadeli risklerinin yeniden yapılandırılmasında etkin görev aldı. 2002 yılında Holdingin ABD’deki ofisinin Finans Direktörlüğü görevine getirildi. Enerji başta olmak üzere farklı iş kollarındaki girişimlere öncülük etti. 2006 yılında Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Holding Genel Merkezine döndü.

2007 yılında, yaklaşık 1 milyar dolar talep gelen 200 milyon dolarlık Türkiye'nin ilk Holding Eurobond tahvil ihracını başarıyla yönetti. Grup bünyesindeki şirketlerin büyümesine önemli katkılar sunan Albayrak, 2007 yılında CEO olarak atandı.

Enerji alanında yabancı yatırımcıların odağı haline gelen Holding, 2008 yılında Bursagaz ve Kayserigaz’daki çoğunluk hisselerini yaklaşık 35 katı EBITDA’ya Türkiye’de bugüne kadar gerçekleşen en yüksek çarpan değeri satışı ile EWE şirketine sattı. Holding 2007-2008 yılları arasında Türkiye’ye 1 milyar ABD dolarlık doğrudan dış yatırım (FDI) çekmeyi başardı.

2013 yılı sonunda özel sektördeki kariyerine nokta koydu. Sabah gazetesinde başladığı köşe yazarlığının yanı sıra Marmara Üniversitesi’nde bankacılık ve finans üzerine dersler verdi. Pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler aldı.

Yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business’ta tamamladı. Bankacılık ve Finans bölümünden “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” tezi ile doktora derecesi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, parlamenter sistemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı idi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK

Eğitimci kimliği ile tanınan Ziya Selçuk, 1 Mayıs 1961 tarihinde Ankara'da doğdu. Eğitimci olan ve Prof. Dr. unvanı bulunan Ziya Selçuk, yaklaşık 20 yıl Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı.

2003-2006 yılları arasında Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yaptı.

Özel Maya Okulları'nın kurucusu olan Ziya Selçuk, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısıdır. Ziya Selçuk, evli ve üç çocuk babası.

Eserleri

·İnsan İlişkilerinde Kendini Açma. Vadi Yayıncılık, Ankara, 1995.

·Gelişim ve Öğrenme. Nobel yayıncılık. Ankara, 1998

·Okul Deneyimi ve Uygulama. Nobel Yayıncılık. Ankara: 1998

·Dikkat Eksikliği ve Hiperaktif Çocuklar. Pegem, Ankara 2000

·Sınıf İçi Rehberlik Uygulamaları. Pegem. Ankara. 2000.

·İlköğretimde Rehberlik. Nobel Yayıncılık. Ankara 1999.(Bağımsız bölüm)

·Çocuklarımız İçin Eğitim Sohbetleri. Pegem Yayıncılık. Ankara 2001. (Bağımsız bölüm)

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM

1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1999- 2005 yıllarında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştı.

2005 – 2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak görev yaptı. 2006 - 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009 – 21.02.2012 tarihleri arasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda Uzmanlık görevlerini üstlendi.

2009 yılından itibaren T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlük görevini icra etti. 1976 Ankara doğumlu olan Murat Kurum evli ve 2 çocuk babası.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU

Süleyman Soylu, 21 Kasım 1969 İstanbul’da doğdu. Plevne Lisesi’nde başlayan ve ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde sürdürdüğü eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Siyasi hayatına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları’nda adım atan Süleyman Soylu, 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’na seçildi. 1999 Yerel seçimlerinde Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı oldu. 1999-2002 yılları arası İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulundu.

6 Ocak 2008 tarihinde Demokrat Parti’nin Genel Başkanlığına seçildi. 16 Mayıs 2009’da kendi talebiyle gerçekleşen kongrede Genel Başkanlık görevi sona erdi.

12 Eylül 2010 Referandumu sürecinde “evet” oyu tercihini anlatmak için “Demokrasi Buluşmaları” toplantılarıyla Türkiye’yi dolaştı. 5 Eylül 2012 tarihinde AKP’ye katıldı. Arge Başkanı olan Süleyman Soylu 15 Nisan 2014 tarihinde Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi.

7 Haziran ve 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Trabzon Milletvekili seçildi.

24 Kasım 2015 - 01 Eylül 2016 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.

Son olarak yine İçişleri Bakanı olarak görev yapan Süleyman Soylu, evli ve bir kız, bir de erkek çocuk babası.

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL

1977 yılında Gaziantep-Nizip’te doğdu. İlköğrenimini Cumhuriyet İlkokulu’nda tamamladı. Lise eğitimini Nizip ve Oğuzeli İmam Hatip Liselerinde sürdürdü, Nizip İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Yükseköğrenimini ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.

Lise yıllarından itibaren çeşitli STK’ların gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. 1999-2001 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Halen Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyesi.

Siyasi ve güncel konularda yazı çalışmaları da bulunan Gül’ün; Milli Gazete, Star Gazetesi, Gençlik Dergisi, Edebiyat Ortamı Dergilerinde makaleleri, denemeleri yayınlandı.

Son hükümette de Adalet Bakanı olan Abdulhamit Gül, evli ve üç çocuk babası.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR

Orgeneral Hulusi Akar; 1952 yılında Kayseri'de doğdu, 1972 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1973 Yılında Piyade Okulu'ndan mezun oldu. 1980 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde takım komutanlığı yapan Orgeneral Akar, 1982 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak 7'nci Piyade Alayı'nda Karargâh Bölük Komutanlığı, 12'nci Piyade Tümen Komutanlığı'nda Lojistik Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Genel Sekreterliği'nde Plan Subaylığı, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargâhı (Afsouth Napoli/İtalya) İstihbarat Başkanlığı'nda İstihbarat Subaylığı, Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı'nda İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği'nde Plan Subaylığı, Genelkurmay Başkanlığı'nda Özel Kalem Müdürlüğü ve Bosna-Hersek Türk Görev Kuvveti Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1998 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 51'inci İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı ve Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargâhı (Afsouth Napoli/İtalya) Plan Prensipler Başkanlığı görevlerinde bulundu, 2002 yılında tümgeneralliğe terfi etti.

Tümgeneral rütbesi ile Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü, 2007 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve 3'üncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 2011 yılında orgeneralliğe terfi etti.

Orgeneral rütbesi ile Genelkurmay 2.Başkanlığı Görevini yürüttü, 2013 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine atandı.

2015 yılı Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'da Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildi.

Şule Akar ile evli olan Orgeneral Hulusi Akar'ın iki çocuğu var ve iyi derecede İngilizce biliyor.

SANAYİ VE KALKINMA BAKANI MUSTAFA VARANK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlerden Mustafa Varank, İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra ODTÜ Siyasi Bilimler Akademisi'nde lisans eğitimi aldı. Varank, ODTÜ'deki eğitiminin ardından yurtdışında eğitimini sürdürdü. Yeni kabinede görev bulan Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı olarak görev yapıyordu.

Mustafa Varank'ın ağabeyi İlhan Varank, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybetti. Darbe girişiminde önce Vatan Caddesi'ne giden İlhan Varank, oradaki direnişin sonuç vermesi ve darbecilerin teslim olmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına gitti. İlhan Varank, burada halka ateş açan darbeciler tarafından vurularak öldürüldü. Bilim insanı olan İlhan Varank, profesör unvanıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

SPOR VE GENÇLİK BAKANI MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilatının başkanlığını yapıyordu. Geçmişte başbakanlık müşavirliği yapan Kasapoğlu, aynı zamanda AKP Milletvekili Feyzullah Kıyıklık'ın damadı. Kasapoğlu katıldığı bir programda yasa dışı bahislerle ilgili şunları söylemişti:

"Ükemizdeki yasa dışı bahis hacminin 40 milyar lira civarında olduğunu saklamayalım. Bazı tahminlere göre ise 60 milyar lira civarında yasa dışı bahis söz konusu. Bunun hem ülke ekonomisine hem de güvenliğine ciddi bir tehdit olduğunu düşünüyoruz. Yasa dışı bahise yönelik özellikle 2013 yılından itibaren çok ciddi tedbirler alıp yaptırımlar uygulamaya başladık."

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt genelinde sporda tesisleşmeye yönelik attığı önemli adımlarla takdir toplamıştı.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI CAHİT TURAN

9 Nisan 1960 Trabzon doğumlu olan Mehmet Cahit Turhan, 1981 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümünü bitirdi. Çalışma hayatına 1985 yılında İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü Kapıkule-Edirne Yolu (Edirne Kent Geçişi) Grup Şefliği emrinde Mühendis olarak başladı.

1986 yılında Karadeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Mehmet Cahit Turhan, aynı Bölge Müdürlüğünde 1988 tarihinde Büro Mühendisi, 1990 tarihinde Kontrol Mühendisi, 1994 tarihinde Çatalca Köprülü Kavşağı (TEM) Çatalca Arası Bağlantı Yolu Otoyolu Yapım Kontrol Şefi görevlerine atandı.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ

Fatih Dönmez, 1965 yılında Bilecik’te doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da tamamladı. 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında e-MBA sertifika programını tamamladı. İş hayatına NETAŞ’ta Ar-Ge mühendisi olarak başladı.

İş hayatı boyunca enerji ve Telekomünikasyon firmalarında değişik kademelerde yöneticilik yaptı. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ’ta Etüt ve Proje Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2002 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığında, İştirakler Genel Koordinatörü olarak; İBB iştiraklerinin yönetim kurullarında başkan ve üye olarak görev yaptı. Türkiye Elektrik Sanayi Birliği’nin (TESAB) kurucuları arasında yer alan Dönmez, aynı zamanda TESAB yönetim kurulu üyeliği de yaptı.

4 Ocak 2008’de EPDK Kurul üyeliğine atanan Dönmez, EPDK’nın üyesi olduğu ERRA’da (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği) 2008 ve 2010 Genel Kurullarında üye ülkelerin temsilcileri tarafından Yönetim Kurulu üyesi seçildi. ERRA’nın strateji raporunun hazırlanmasına öncülük ederek, arz güvenliği komitelerinde görev aldı. Enerji sektöründe birçok yazı ve rapora imza atarak; arz güvenliği, enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, enerji sektöründe Ar-Ge, stratejik planlama, performans yönetimi, fizibilite hazırlama, organizasyon geliştirme ve şirketlerin AB’ye uyumu gibi konularında çalışmalar yürüttü. 24.12.2015 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Fatih Dönmez, evli ve 3 çocuk babası.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA

Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı'nın' (TESA) Kurucu Başkanı olan Dr. Fahrettin Koca, vakıf aracılığı ile 1197 yılında Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi'ni kurdu.

1997’de kurulan Medipol, hastanesi güçlü sağlık kadrosu ve kullandığı en ileri tıp teknolojisi ile tüm dallarda sağlık hizmeti vermektedir. Medipol Hastanesi TESA tarafından kurulmuştur. Vakıf ayrıca Medipol Üniversitesi kurucusudur. TESA vakfın kurucu başkanı da Dr. Fahrettin Koca'dır.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET ERSOY

Ünlü organizasyon şirketi ETS TUR’un kurucusu olan Mehmet Ersoy 1991 yılında turizm sektöründe şirketleşti. Şirket, Türkiye içerisinde pek çok firma ile bağlantılı olarak çalışmaya devam ediyor.

ETS, 2012 senesi içerisinde, uzun senelerdir aracılık gerçekleştirdiği cruise turlarına ağırlık vermeye devam etmiş, kendi gemilerini de bu alanda işletmeye başlayarak ülkemizde gemi seyahatinin gelişmesine önemli katkılar sağlamıştı. 2012 senesinden bu yana Aegean Paradise ile beraber 2013 ile 2015 sezonlarında Aegean Odyssey gemilerinin aktif olarak işletmecisi durumunda bulunan firma cruise konusunda Türkiye’de gemi işleten tek turizm firması olarak yer alıyor.

TARIM BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ

Bekir Pakdemirli, 1973 yılında İzmir’de doğdu. Merhum Türk siyasetçi Ekrem Pakdemirli‘nin oğlu olmasuyla tanınıyor.

Bilkent Üniversitesi, İşletme Fakültesi’ndeki lisans eğitiminin ardından, Başkent Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü’nde doktora çalışmalarını tamamladı.

Pakdemirli, gıda, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yapmış, çeşitli şirketlerin kuruluşunda bulunmuş, yöneticiliğini yapıyor. Bunun yanı sıra kariyeri süresince Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşunda yer alan bir seramik firması ve halka açık bir gıda firmasının Genel Müdürlük görevlerini üstlenmişti.

Çok uluslu bir şirket olan McCain Foods şirketinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuş, halen McCain şirketi ile danışmanlık ilişkileri devam ediyor.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Albaraka Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği’ni sürdürmekte olan Pakdemirli, sosyal sorumluluk hassasiyetiyle Tarkem – Tarihi Kemeraltı A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği ile Türkiye Ruh Sağlığı Tedavi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanında, Anadolu Otizm Vakfı Mütevelli Üyeliği’ni ve Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği üyeliğini sürdürüyor.

Ege TV’de haftalık ekonomi programı yapan Pakdemirli, aynı zamanda deniz kaptanı, pilot ve amatör telsizci.

ÇALIŞMA SOSYAL HİZMETLER VE AİLE BAKANI ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birleştirildi. Yeni isim ise Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı oldu. Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı ise KADEM Ankara Temsilcisi Zehra Zümrüt Selçuk oldu

Kadını ve aileyi koruma üzerine birçok platformda boy gösteren yeni Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk KADEM üyesi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72