Yardım ve deprem bütçesi iptal!

AK Partili Üsküdar Belediyesi, pandemiye rağmen hem sosyal destek için ayrılan bütçesini hem de deprem bütçesini iptal etti.

Yardım ve deprem bütçesi iptal!

AK Partili Üsküdar Belediyesi, pandemiye rağmen hem sosyal destek için ayrılan bütçesini hem de deprem bütçesini iptal etti.

11 Haziran 2021 Cuma 12:48
Yardım ve deprem bütçesi iptal!

Üsküdar Belediyesi Denetim Komisyonu Raporu’na karşı CHP’li Meclis Üyeleri Ayça Betül Kını Mete ve Aziz Yağmur bir şerh raporu hazırladı. Raporda Üsküdar Belediyesi’nin 2020 yılında 750 milyon TL gelir elde etmeyi planlarken 822 milyon TL gelir elde ettiği ancak buna rağmen sosyal yardım ve deprem bütçesini iptal ettiği belirtildi.

Rapora göre belediyeye bağlı Sosyal Destek Hizmet Müdürlüğü, koronavirüs salgınına rağmen sosyal yardımlar için kullanılması gereken 1 milyon 980 bin TL’lik bütçesini iptal etti. Belediyenin, 2020 yılında yaşanan depremlere ve İstanbul’un her an depremi beklemesine rağmen 1 milyon 78 bin TL’lik deprem bütçesini de iptal ettiği ifade edildi.

Üsküdar Belediyesi’nin bankada 234 milyon 509 bin TL parası olmasında rağmen sürekli vergi ve SGK borçları için belediyenin mülk sattığı ifade edildi. Raporda, belediye mülkleri ihtiyaç olmamasına ve para da bulunmasına rağmen tüm itirazlarımıza rağmen satmaktadır denilerek “Bu satışlar kamu zararına sebep olduğu için yasal yollara başvurulacaktır” ifadelerine yer verildi. Satılan onlarca arazinin değerinin milyonlarca lirayı bulduğu üç arazinin üzerinde de cami bulunduğu bildirildi.

Son Güncelleme: 11.06.2021 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72