ÜSKÜDAR- ÜMRANİYE - ÇEKMEKÖY METROSU AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy- Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılışını yaptı. Yağmura rağmen binlerce kişi tarafından Madenler Meydanı’nda karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul yatırımları ve gündeme dair önemli açıklamalar yaptıktan sonra metronun ilk seferini gerçekleştirdi.

ÜSKÜDAR- ÜMRANİYE - ÇEKMEKÖY METROSU AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy- Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılışını yaptı. Yağmura rağmen binlerce kişi tarafından Madenler Meydanı’nda karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul yatırımları ve gündeme dair önemli açıklamalar yaptıktan sonra metronun ilk seferini gerçekleştirdi.

22 Ekim 2018 Pazartesi 12:15
ÜSKÜDAR- ÜMRANİYE - ÇEKMEKÖY METROSU AÇILDI

Metrosu’nun ikinci etabı açılışına; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin ilk sürücüsüz metrosunun çalıştığı bu hattın ilk bölümü olan Üsküdar-Ümraniye kısmında yaklaşık 11 ayda 15 milyon yolcu taşındı. Yeni bölümün de açılmasıyla Üsküdar’dan metroya binen bir kardeşimiz inşallah 27 dakikada Çekmeköy’e ulaşacak. Toplamda 20 kilometre ve 16 istasyonun yer aldığı bu hattın günlük yolcu kapasitesi 700 bin. Bu metro hattının devreye girmesiyle trafik yoğunluğunda 15 bin araçlık bir azalma hesaplanıyor. Güzergah üzerindeki vatandaşlarımız Üsküdar’dan Marmaray’a, oradan Yenikapı üzerinden karşı taraftaki tüm metro hattına erişebilecek. Aynı şekilde bu yakada da Altunizade’den metrobüs hatlarına, tamamlandıklarında Dudullu’dan Bostancı metrosuna, Çekmeköy’den Sabiha Gökçen metrosuna geçiş yapılabilecek. Esasen bu metro hattının önceden tamamlanması gerekiyordu. Gecikmenin sebebi Üsküdar’daki arkeolojik alanlara ilgili süreçlerin uzaması, yerleşim yoğun olduğu yerlerde geçen tünellerin inşaatında sıkıntı yaşanması ve sürücüsüz metro olması nedeniyle deneme seferlerinin uzun sürmesidir” dedi.

Erdoğan, Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattının İkinci Etabının açılış törenindeki konuşmasında, 1. ve 2. Dünya Savaşları’nda kurulan dengelerin bozulmaya başlandığı ve dünyanın yeniden yapılandığı bir süreçte olduklarını belirterek, Türkiye'nin bu dönemde istikrarını korumasının önemine işaret etti.

Mart 2019 seçimleri

Erdoğan, demokrasilerde her seçimin bir yol ayrımı olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:"Milletimiz 16 yıldır her yol ayrımında tercihini gelişmiş demokrasiden ve kalkınmadan yana kullandı. 24 Haziran'da yeni yönetim sistemimizin ilk Cumhurbaşkanı olarak şahsıma teveccüh gösteren milletimiz, bize 'Durmak yok, yola devam.' dedi. Şimdi önümüzde bir seçim daha var. 2019 Mart'ında bu defa mahalli idarelerde, belediyelerde yetki almak için tekrar milletimizin karşısına çıkacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 1994'te başladığımız hizmet yolculuğunu çeyrek asra yakın bir süredir farklı isimler vasıtasıyla devam ettiriyoruz. Böylesine büyük bir şehrin toparlanmasının kolay olmadığını en iyi sizler takdir edersiniz. Ben bugün karşımda şu katılımı görünce Rabb'ime hamd ediyorum. Sağ olun, var olun. Bu demektir ki şu kalan 5 ay içerisinde çok çalışacağız. Çok gayret edeceğiz. Yeniden inşallah İstanbul başta olmak üzere ilçelerimizde AK Parti'yle beraber 'Yola devam.' diyeceğiz. Buna hazır mıyız?"

İLK GÜNKÜ HEYECANLA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İstanbul'un temizliğinden havasına, sosyal hizmetlerine kadar temel problemlerin büyük ölçüde halledildiğini dile getiren Erdoğan, hayata geçirilen dev yatırımlarla şehrin marka değerinin küresel çapta arttığını ifade etti. Erdoğan, ilk günkü heyecanla, çeyrek asırlık tecrübeyle İstanbul'a hizmet etmeyi sürdüreceklerini belirterek, Üsküdar, Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe ve Sultanbeyli'nin kendilerini iyi bildiğini söyledi. Türkiye'nin tamamının, Türk milletin her ferdinin kendilerini yatırımlarıyla bildiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Çekmeköy İstasyonu'ndan sürücüsüz metroya bindi. Heyet, Ihlamurkuyu İstasyonu'na kadar yolculuk etti. Erdoğan ve beraberindekileri, istasyon çıkışında bekleyen vatandaşlar karşıladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72