Üsküdar Belediyesi işi gücü bıraktı muhtarlık binasını kafasına taktı!

AK Partili Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı için verdiği tahliye kararının iptali üzerine istinafa başvurdu. Kaçak yapılara ruhsat veren belediye, bu sefer de onlarca yıldır kullanılan muhtarlık binasının ‘kaçak’ olduğunu iddia etti.

Üsküdar Belediyesi işi gücü bıraktı muhtarlık binasını kafasına taktı!

AK Partili Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı için verdiği tahliye kararının iptali üzerine istinafa başvurdu. Kaçak yapılara ruhsat veren belediye, bu sefer de onlarca yıldır kullanılan muhtarlık binasının ‘kaçak’ olduğunu iddia etti.

28 Ocak 2021 Perşembe 11:11
Üsküdar Belediyesi işi gücü bıraktı muhtarlık binasını kafasına taktı!

Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı için verdiği tahliye kararının iptal edilmesi üzerine yeniden harekete geçti. Daha önce Muhtarlık binasına komşu Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verilen arazideki kaçak yurt inşaatına ruhsat veren Belediye, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı binasının da ‘kaçak’ olduğunu öne sürerek, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Belediye, idare mahkemesinin verdiği iptal kararının bozulmasını istedi.

Üsküdar Belediyesi, geçen yıl 4 Şubat tarihinde Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı’nın tahliyesi istedi. Ancak konu yargıya taşındı. Bunun üzerine de İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı’nı haklı buldu ve tahliyenin iptaline karar verdi.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın ‘hukuksuz’ olduğunu öne süren Üsküdar Belediyesi, istinaf başvurusu yaptı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı binasının ‘kaçak ve gecekondu’ niteliğinde bulunduğu öne sürülerek, kararın bozulması talep edildi: “Tahliyeye ilişkin yazının çıkış tarihinden sadece iki gün sonra dava konusu işlem geri çekilmiştir. Dolayısıyla yerel mahkemece konusuz kalan davada olmayan işlemin iptaline karar verilmiştir. Dava konusu taşınmaz, ‘belediye hizmet alanı’ ve ‘park alanı’ lejantında kalmaktadır. Taşınmazın imar planlarındaki durumlarına bakıldığında arsa üzerine herhangi bir inşaat yapmanın mümkün olmadığı, mevcut yapının gecekondu niteliğinde olduğu, ruhsatsız, imar planlarına ve imar kanunu yönetmeliklerine aykırı olduğu her türlü izahtan varestedir.”

AMAÇ KAFA KARIŞIKLIĞI YARATMAK

Üsküdar Acıbadem Mahalle Muhtarı Semra Aydın’ın avukatı Onur Cingil ise istinaf başvurusunun reddedilmesini istedi. Cingil, “Bu itirazın ne hukuken ne de vicdanen kabulü mümkün. Muhtar’a zorla tebliğ edilemeyince Muhtarlık kapısına bantla asılıp gidilen tebligat, dosyada iptali istenen karardır. Davalı yan ise bu işlemin geri çekildiğinden bahsetse de bu beyan doğru değildir. İstinaf dilekçesine ek yapılan böyle bir karar tarafımıza hiçbir zaman tebliğ olmamıştır. Bu belge, verilen karara ilişkin kafa karışıklığı yaratılmak için şimdi ortaya konulmaktadır.”

EV DEĞİL, KAMU BİNASI

Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı binasının onlarca yıldır kullanılan bir kamu binası olduğunun vurgulandığı dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Anılan yapı, müvekkilin yazlık evi değildir. Muhtarlık binaları, devletin ilgili otoriteleri tarafından inşa edilen ya da inşasına izin verilen küçük binalardan teşekkül etmektedir. Burada Muhtar Müvekkilin kamu görevini yaptığı binanın kaçak olduğu iddiası var ise bu hususta neden o zaman tebligat geri çekilmiştir? Muhtarlık binasının olduğu parkta şu an beş katlı bir bina var olmakla, bu bina ile ilgili hukuki süreç de devam etmektedir. Birçok kaçak kısmın olduğu tespit edilen bir binaya izin veren Belediye,bir kamu dairesini zorla tahliye etmek istemesi ne hukuken ne de vicdanen kabul edilebilir değildir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3