ÜMRANİYEDE SAĞLIK TESİS ALANI İMARA AÇILIYOR!

Ümraniye Çakmak Mahallesi’nde 15 dönümlük Sağlık alanında yapılan plan tadilatı ile rezidanslar ve ticari merkezler yapılacak.

ÜMRANİYEDE SAĞLIK TESİS ALANI İMARA AÇILIYOR!

Ümraniye Çakmak Mahallesi’nde 15 dönümlük Sağlık alanında yapılan plan tadilatı ile rezidanslar ve ticari merkezler yapılacak.

13 Şubat 2020 Perşembe 15:00
ÜMRANİYEDE SAĞLIK TESİS ALANI İMARA AÇILIYOR!

Ümraniye Çakmak mahallesi, 189 ada, 4 ve 32 parseller ile tescil dışı alana ait 15 dönüm Belediye sağlık alanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile Ticaret ve Konut alanına dönüştürüldü. Onaylanan planlar 07.02.2020 tarihinde askıya çıkarıldı.

Söz konusu alan uluslararası finans merkezine komşu
plan tadilatı ile fonksiyonu değiştirilen ve Ticaret+konut alanına dönüştürülen 15 dönümlük belediyeye ait Sağlık tesisi alanı uluslararası Finans Merkezi’nin yanında bulunuyor. Eski Çakmak yeni ismiyle Siteler Mahallesi’nde bulunan ve meri planlarda Belediyeye ait Sağlık alanı ve kısmen Park olan 189 ada, (4 , 32) parseller ve tescil dışı alan bağlantı yollarının bulunduğu yerde olması ayrıca dikkat çekici. Bu alanda yüzlerce çam ağaçları bulunuyor. K

Kurum e kuruluşların görüşleri alındı mı?

Yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile sağlık alanı fonksiyonu kaldırılarak Ticaret+ Konut fonksiyonu getirilmiş ve yoğunluk 2 emsal Verildiği görülüyor. Yükseklik H=10 Kat olarak belirlenmiş. Buna göre bodrum katlar hariç yaklaşık 35.000m2 yapı alanı olacak. Bu plan tadilatları yapılırken kurum ve kuruluşların görüşleri alınıp alınmadığı ise merak konusu.

Son Güncelleme: 17.02.2020 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72