Türkiye’nin İlk Sürücüsüz Metrosu Açıldı

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye etabı hattı, bugün itibarıyla hizmete girdi. Cuma namazına müteakiben Üsküdar Meydanı’nda saat 15.00’te başlayan açılış töreni, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapıldı.

Türkiye’nin İlk Sürücüsüz Metrosu Açıldı

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye etabı hattı, bugün itibarıyla hizmete girdi. Cuma namazına müteakiben Üsküdar Meydanı’nda saat 15.00’te başlayan açılış töreni, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapıldı.

15 Aralık 2017 Cuma 23:20
Türkiye’nin İlk Sürücüsüz Metrosu Açıldı

Toplu ulaşımda önemli bir hat olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun 1. etabı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı. Erdoğan, ilk seferini Ümraniye Santral İstasyonu’na yaparak, coşkulu kalabalığa hitap etti.

90 SANİYEDE BİR SEFER

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun, 1. etabı olan Üsküdar- Ümraniye- Yamanevler kısmı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı. Anadolu yakasının ikinci büyük metro hattı olma özelliğine sahip metro hattının birinci etabında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı ve Yamanevler istasyonları hizmete açıldı. Hattın 2. etabında yer alan 7 istasyon ise önümüzdeki aylarda hizmete açılacak. Maksimum yolcu kapasitesi saatte tek yönde 65 bin olan metroda 90 saniyede bir sefer düzenlenecek.

BAŞBAKAN YILDIRIM: İSTANBUL’A HELAL OLSUN

Programda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “İstanbul'a her şey yakışır. Bu metro birçok özelliğe sahip. Her şeyden önce 10.5 km'lik bu metro 9 durakta hizmet verecek. Sürücüsü yok, kaptanı yok bineceksiniz kendi kendine hizmet veriyor. Toplam maliyeti 3. milyar dolar. İstanbul'a helal olsun. Burada 126 tane araç çalışacak. Geri kalan kısmı ise 2018 sonuna kadar bitmiş olacak. Sancaktepe'den Üsküdar'a sadece 27 dakikada geleceksiniz. Bu hat 700 bin kişiyi bir günde taşıyabilecek. İstanbul’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyor hepinize sevgiler saygılar sunuyorum sağ olun var olun Allah'a emanet olun” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “İSTANBUL’U SEVİYORUZ”

Açılış töreninde konuşmalarını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu hat ile İstanbul'daki metro hattının uzunluğunun 160 Km'ye çıktığına vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, günlük 700 bin kişiyi taşıyacak olan sürücüsüz metro hattın ileride Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzatılabileceğini de söyledi. Erdoğan, “Bugünkü açılış ile Anadolu Yakası'ndaki ikinci metro hattını faaliyete geçirmiş oluyoruz. Açılışını yaptığımız bu metro hattının en önemli özelliği sürücüsüz metro hattı olmasıdır. Günde 700 bin yolcuya hizmet verecek. Bu hizmetleri yapıyoruz çünkü biz İstanbul'u seviyoruz. Rabbime bu ülkeye bu millete hizmet etmek için her gün şükrediyorum” dedi.

ERDOĞAN METRO İLE ÜMRANİYE’YE GELDİ

Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'nin ardından metro ile geldiği Ümraniye Santral Alanı'nda coşkulu kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Hekimbaşı bölgesinde geçmiş dönemde yaşanan çöp patlaması sonucu 39 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan vefat eden 39 vatandaşa Allah’tan rahmet diledi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra duruma el attığını Hekimbaşındaki patlayan çöplüğün spor tesisi haline gelmesi yönündeki çalışmalarını anlattı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan Hekimbaşının Ümraniye Belediyesi tarafından geliştirilerek modern bir spor tesisi haline geldiğini de sözlerine ekledi.

“KARDEŞ OLACAĞIZ, HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLACĞIZ”

Türkiye'nin kendisine açıkça yöneltilen dış tehditler karşısında ne kadar sağlam duruş sergileyebilirse, milleti içeriden çökertmeye yönelik oyunların o derece zayıflayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Bizim ülkemize belki de en önemli hizmetimiz işte bu tür iç çatışma ve çekişme, çökertmek senaryolarını etkisiz hale getirmiş olmamızdır. Dikkat ederseniz son 4 yıldır milletimizin farklı kesimlerini devletine, hükümetine karşı tahrik etmeye yönelik sayısız tezgah kurulmuştur. Şimdi kardeşlerim benim sizden isteğim şu; Önümüzde bir Kudüs var. Kudüs'e karşı ne dedik? Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.”

AK PARTİ ÜMRANİYE’Yİ ZİYARET ETTİ

Ümraniye’deki programın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri de ziyarete katıldı.

Son Güncelleme: 17.12.2017 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3