Toplanan Çöpleri Belediyenin Önüne Döktüler!

Validebağ Gönüllüleri, Validebağ Korusu’nda biriken çöpleri toplayarak Üsküdar Belediyesi’nin önüne getirdi. Gönüllüler tarafından okunan basın açıklamasında, Üsküdar Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Hilmi Türkmen’e, ‘görevini neden yapmadığı’ soruldu.

Toplanan Çöpleri Belediyenin Önüne Döktüler!

Validebağ Gönüllüleri, Validebağ Korusu’nda biriken çöpleri toplayarak Üsküdar Belediyesi’nin önüne getirdi. Gönüllüler tarafından okunan basın açıklamasında, Üsküdar Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Hilmi Türkmen’e, ‘görevini neden yapmadığı’ soruldu.

06 Haziran 2021 Pazar 13:07
Toplanan Çöpleri Belediyenin Önüne Döktüler!

Validebağ Gönüllüleri, dün Validebağ Korusu’nda topladıkları çöpleri, çöp toplama işini yapmadığını söyledikleri Üsküdar Belediyesi’nin önüne getirerek burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Gönüllüler, okudukları basın açıklamasında “Bizler de Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen’e soruyoruz; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. maddesi gereğince, sorumluluk alanınız içerisinde bulunan Validebağ Korusu’ndaki çöpleri toplamak Belediyenizin asli görevlerinden biridir. Bu görevinizi şimdiye kadar neden yapmadınız?” diye sordu.

“Validebağ Korusu’nu mezbelelik hale getirilerek yok edilmesine izin vermeyeceğiz!” diyen Validebağ Gönüllüleri, 2006 yılından beri ranta ve talana açılmak istenen korunun, koru olarak kalması için mücadele edeceklerini vurguladı.

Gönüllüler ayrıca Facebook'ya şu paylaşımı yaptı:

"Üsküdar Belediyesi uzun yıllardır Validebağ Korusu'nda çöp toplamaz. Hep Validebağ Gönüllüleri ve bize katılan mahallelliler toplar. Üsküdar Belediyesi, kendi asli görevini yapmadığı için ortaya çıkan mezbelelik görüntülerini, Koru'ya girip birtakım projeler gerçekleştirmek için bahane olarak kullanıyor. Biz de, Belediye'nin bu oyununu boşa çıkarmak için dün Validebağ'dan topladığımız çöpleri bugün Belediyenin önüne götürüp bıraktık. (Tabii basın açıklamamızı okuduktan sonra her düzgün vatandaşın yapması gerektiği gibi, konteynerlere attık) Sayın Hilmi Türkmen, önce belediye kendi görevini yapsın. Çöpleri düzenli olarak toplasın; ağaçların bakımını düzenli olarak yapsın; kedi ve köpekleri toplayıp aşılarını yapsın, kısırlaştırsın, tekrar Koru'ya bıraksın. Bunun dışında halk olarak Belediye'den başka beklentimiz yok. 2014'ten beri 200.000'in üzerinde imza ile bu irademizi ifade ettik. Halkın iradesine saygı gösterilmesini istiyoruz."

“7000 KADAR BİTKİ VARLIĞINA SAHİP”

“Validebağ Korusu, yaklaşık 354 dönüm büyüklüğü ile Anadolu yakasının en geniş yeşil alanı olmasının yanı sıra aynı zamanda 1. derece Doğal ve Tarihi SİT alanıdır. Koru'nun mülkiyeti Hazine’ye ait olmakla birlikte bir kısmı Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmiştir. 2020 Mart ayında da Validebağ Korusu’nun yaklaşık ¾’lük bölümü, bakım ve düzenleme yapılması amacıyla iki yıllığına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Üsküdar Belediyesi’ne tahsis edildi.Koru, 71 tanesi anıt ağaç ve korumaya değer yaşlı ağaç olmak üzere yaklaşık 101 adet ağaç, ağaççık ve çalı türü, 200 küsur kadar da otsu, yumrulu ve soğanlı bitki türü olmak üzere 7000 kadar bitki varlığını ile zengin bir ekosisteme sahiptir.

Son Güncelleme: 07.06.2021 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72