Şile’nin bu köyünü rantçılar talan ediyor!

Şile’ye yaklaşık 17 kilometre mesafedeki sahil köyü Akçakese'de sahilin talan edildiğini belirten köy halkı, tahribat ve usulsüzlük için dava açmaya hazırlanıyor.

Şile’nin bu köyünü rantçılar talan ediyor!

Şile’ye yaklaşık 17 kilometre mesafedeki sahil köyü Akçakese'de sahilin talan edildiğini belirten köy halkı, tahribat ve usulsüzlük için dava açmaya hazırlanıyor.

09 Mayıs 2021 Pazar 00:33
Şile’nin bu köyünü rantçılar talan ediyor!

Eşsiz bir doğası bulunan Akçakese Köyü ve ünlü sahili, özellikle yaz aylarında İstanbul kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği lokasyonlar arasında yer alıyor. Ancak Akçakese Köyü sınırları içerisinde bulunan bu doğa harikası plajın, turizmden rant sağlamak isteyen kişiler tarafından şu anda tahrip edildiği belirtiliyor. İmar planlarının uygun olduğu alanlar dışında, kayalıkların ve kumun tahrip edilerek sahilde onlarca loca tipi yapıların inşa edildiği iddia ediliyor. Kıyı Kanunu gereği; kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamayacağı, kumun alınamaz veya çekilemez olduğunu belirten Akçakese köy halkı ise inşa kararın iptali için konuyu hukuksal boyuta taşımayı planlıyor.

"SAHİLİMİZİ KURTARMAK İÇİN HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATACAĞIZ"

Doğa ve jeolojik miras katliamı olarak değerlendiren köylüler “Akçakese plajının üst kısmında yer alan bir arsa sahibi, kendi arazisine otel inşa etmeyi planlamakta ve oteli için halkın kullandığı sahili kapatmış bulunmaktadır. Kişi, iddiasına göre sahili 30 yıllığına belediyeden kiraladığını iletmiştir. Ancak kıyı şeridi kanununa göre plaj kısmı halka ait ve plaj üzerine bir yapı kurulması yasaktır. Maalesef şu anda sahilimiz bu kişi tarafından tahrip edilmiş; tüm sahil şeridine loca tipi onlarca yapı inşa edilmiş, foseptik çukurlar açılmış ve beton dökme işlemleri yapılmıştır. Akçakese sakinleri olarak bu yapılaşmayı kabul etmiyor ve sahilimizi kurtarmak adına hukuk mücadelesi başlatmaya hazırlanıyoruz.” dedi.

"JEOMİRAS İLAN EDİLEN ALANLAR YOK EDİLMEKTE"

Bölgeye iş makinelerinin girmemesi için nöbetlerini sürdüren ve ilgili firmanın şu anda suç işlendiğine değinen köy halkı, “Sahilimizde bulunan kayalıklar sit alanı olup, jeomiras ilan edilmiştir. Aynı zamanda koruma altında olan kum zambaklarına sahiptir. İlgili firma tüm bu güzellikleri yok etmiş ve büyük bir suç işlemiştir. Bizler de bu katliama bir dur demek istiyor; sahilimizin özerk kişiler tarafından daha fazla yağmalanmasına izin vermemek için sesimizi duyurmaya ve bu yolsuzluğu önlemeye çalışıyoruz. Sahilimizin korunması adına köy halkı olarak tüm çevre mücadelemizi verecek ve eski haline kavuşması için elimizden geleni yapacağız” diye belirtti.

Son Güncelleme: 09.05.2021 00:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72