Saat 9'u 5 Geçe, Tüm Ülkede Hayat Durdu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıl dönümünde törenlerle anılıyor. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 9'u 5 geçe tüm Türkiye'de hayat 1 dakika durdu.

Saat 9'u 5 Geçe, Tüm Ülkede Hayat Durdu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıl dönümünde törenlerle anılıyor. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 9'u 5 geçe tüm Türkiye'de hayat 1 dakika durdu.

10 Kasım 2017 Cuma 11:53
Saat 9'u 5 Geçe, Tüm Ülkede Hayat Durdu

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıl dönümünde Türkiye'nin dört bir yanında saygıyla anıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde seyir halinde olan vatandaşlar ise saat 09.05'te araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. İşte tüm Türkiye'den göz yaşartan o anlar...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde seyir halinde olan vatandaşlar saat 09.05'te araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Öte yandan köprü üzerinde çalışan belediye işçileri de sirenlerin çalmasıyla işlerini bırakıp Ata'ya saygı duruşuna geçti. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından vatandaşlar araçlarına binerek köprüden ayrıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıl dönümünde Beşiktaş'ta bin 94 metrelik dev Türk bayrağının açıldığı yürüyüşle anıldı.

Beşiktaş Barbaros Bulvarında sabah saat 08.00'de toplanan ve aralarında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın bulunduğu kortej, Dolmabahçe Sarayı'na doğru yürüyüşe geçti. Ata'ya saygı yürüyüşünde rekor büyüklükte bin 94 metre boyunda Türk bayrağı açıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79'ncu yıl dönümünde Anıtkabir'e gitmek isteyen binlerce vatandaş saat 09.05'te yol ortasında saygı duruşunda bulundu.

Sabahın erken saatlerinde Türkiye'nin çeşitli noktalarından gelen binlerce vatandaş, Mustafa Kemal Atatürk'ün 79'uncu ölüm yıldönümünde Anıtkabir'a akın etti. Tandoğan kavşağında toplanan çok sayıda vatandaş polis kontrolünden sonra Anıtkabir'e doğru ilerledi. Saat 09.05'de ise çalan siren sesi ile birlikte binlerce vatandaş yol ortasında saygı duruşunda bulundu.

Bu arada 2 yıl önce Konya'da geçirdiği iş kazası sonrası tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan 20 yaşındaki Celal Danışan, 10 Kasım törenleri nedeniyle ailesiyle birlikte Konya'dan Ankara'ya geldi. Danışan, "Geldik Atamızın huzurana çok şükür. Atamızı ziyaret edeceğiz. Çok duyguluyum" dedi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla İzmir'de tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EgeOrdusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72