“Kooperatifteki yolsuzluk ve usulsüzlüklere birinin ‘Dur’ Demesi Lazımdı”

S.S. Üsküdar Dudullu Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi baskın seçimle kongreye giderken Başkan Adayı Ali Bayram, “Kooperatifte yolsuzluk ve usulsüzleri gördüm. Buna birinin ‘dur’ demesi gerekiyordu. Bende esnafa daha iyi hizmet için aday oldum” dedi.

“Kooperatifteki yolsuzluk ve usulsüzlüklere birinin ‘Dur’ Demesi Lazımdı”

S.S. Üsküdar Dudullu Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi baskın seçimle kongreye giderken Başkan Adayı Ali Bayram, “Kooperatifte yolsuzluk ve usulsüzleri gördüm. Buna birinin ‘dur’ demesi gerekiyordu. Bende esnafa daha iyi hizmet için aday oldum” dedi.

25 Eylül 2019 Çarşamba 12:09
“Kooperatifteki yolsuzluk ve usulsüzlüklere birinin ‘Dur’ Demesi Lazımdı”

Müfettiş raporları ile yolsuzluk ve usulsüzlükleri ayyuka çıkan SS. Dudullu Kredi Kefalet Kooperatifi 29 Eylül’de seçime gidiyor. Önceki seçim İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından usulsüzlükler gerekçesi ile iptal edilmişti.

Kooperatif seçimlerinin genç başkan adayı Ali Bayram, seçim öncesinde gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Ali Bayram7ın ses getirecek açıklamalarının satır başları:

“Bu yanlışlara birinin ‘Dur’ demesi gerekiyordu”

Kooperatifte yolsuzluk ve usulsüzleri gördüm. Buna birinin dur demesi gerekiyordu. Bende esnafa daha iyi hizmet için aday oldum. Mevcut yönetimin çok eksiğinin olduğunu söyleyebilirim. Çok geç kredi alan esnafımızın işleri zorlaştırılıyor. Kredi limitleri 150 binden 125 bine, bu yılın sonunda ise 100 bine kadar düştü. Kredi takip oranı ise yüzde 62’lerde. Buda mevcut yönetimin yanlışlarından kaynaklanıyor. Esnafımız 2 tane kefille 30 bin liralık kredi alamıyor. Buda kooperatifimizin büyük bir eksikliği.

“Mevcutların hepsinin sicillerinde leke var”

Geçmişte yönetimlerde görev alan; Zihni Teke, Mehmet Yücel, Nilgün Kaplan, Vedat Boz ve Haydar Gebetaş. Bu isimlerin hepsinin sicillerinde leke var. Bunlar esnafın sırtına yük. Esnafa hizmet için değil esnafın kanını emmek için adaylar. Nilgün Kaplan’dan başlayalım. Müfettiş raporlarından yazıldığı gibi Kamil İmer isimli vatandaşın borcu kapanmadan ipoteği kaldırılıyor. Bu tür olaylar kredi takip oranlarını yüksek olmasının nedeni. Bir diğer isim Haydar Gebetaş. Koltuk sevdası için başkanlıktan çekilip Vedat Boz’un listesine giriyor. Vedat Boz kendisine ne vaat etti? Vedat Boz’a gelirsek; kendisi Zihni Teke’nin yönetimde yer aldı. O dönemde müfettiş raporlarında da yazdığı gibi bu usulsüzlüklere neden göz yumdu? Kendi döneminde yeğenini kredi vermiştir. Kredi ödenmemiş ve icra takibindedir. Kendisine tavsiyem er meydanına çıkmadan önce yeğeninin kredisini kapatsın öyle çıksın. Kooperatifin denetleme kurulu üyesi Suat Yazıcı, kooperatiften maaş aldığı halde bu güne kadar neyin incelemesini yapmış. Kredi yönetimindeki denetleme kurulu üyesi Erdoğan Avşar’a sesleniyorum: Bütün evraklar incelenmesini rica ediyorum.

“Bu paralar nerede? Esnafımızın bunları bilmesine hakkı var”

Karasu’daki daireler kimin için, ne için alındı?. Bu daireleri kaça aldılar, verdikleri rakamlar gerçeği yansıtıyor mu?, sonra satılan dairelerin parası ne oldu?. Esnafımızın bunları bilmeye hakkı var. Bir esnafımızın senede bin lira verse (Ortalama bin esnaf olduğunu varsayarsak) 1 Milyon Lira eder. Yarısı harcamalara gitse, şuan kasada yıllık 500 bin lira kalması gerekirken, kasada para yok. Esnafın bu parası nerelere kullanılıyor?

“Projelerimizle esnafımızın yüzü gülecek, gerçek İhtiyaç sahiplerine kredi vereceğiz”

Projelerime gelince; Düğün, cenaze, nişan gibi olaylarda esnafımızın yanında olacağız. Sel, hırsızlık, yangın gibi afetlerde gerekirse esnafımızın o ayki kredisini kooperatif olarak biz ödeyeceğiz. Kredi faiz oranının düşmesi için çalışacağız. Adamı olana değil, gerçek ihtiyaç sahibi esnafımıza kredi vereceğiz. Biz devlet dairesi değil, esnaf kooperatifiyiz. Odamız Cumartesi günleri de açık olacak. Kredi takip oranını 1.5 sene içerisinde yüzde 62’leden yüzde 0,5’lere düşüreceğiz. Kredi limitini ise bir sonraki seçime kadar 200 bine kadar çıkartacağız. Yönetim kadroma güveniyorum. Daha önce Vakıfbank üst yönetimde görev almış Arap Ulus Bey’le kefenimizi giyip hizmet için yola çıktık.

Ali Bayram kimdir?

1986 doğumlu olan Ali Bayram aslen Bayburtlu’dur. Bu güne kadar bir çok sivil toplum kuruluşlarında aktif görev aldı. Çok sayıda sosyal sorumluluk projelerine katkı verdi. Doğma büyüme Ümraniye’li olan Ali Bayram genç yaşında ticarete atılarak ilçede 10 yıldır esnaflık yapmaktadır. İşletme mezunu olan Bayram, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Son Güncelleme: 25.09.2019 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3