‘’Kartal’ın en önemli arazisine göz diktiler’’

Çevre ve şehircilik bakanlığı mahkeme kararına rağmen imara açtığı şehir parkına karşılık, Kartal taş ocakları olarak bilinen alanı millet bahçesi yapmayı planlıyor.

‘’Kartal’ın en önemli arazisine göz diktiler’’

Çevre ve şehircilik bakanlığı mahkeme kararına rağmen imara açtığı şehir parkına karşılık, Kartal taş ocakları olarak bilinen alanı millet bahçesi yapmayı planlıyor.

20 Ekim 2020 Salı 17:30
‘’Kartal’ın en önemli arazisine göz diktiler’’

Kartal Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi İbrahim Doğan alınan kararı şöyle değerlendirdi:

1. Taş ocakları şehir parkı ile aynı bölgede değil.

2. Taş ocaklarının olduğu planlar "Kartal Merkez Planları" ve bu planların bütünlüğü içinde büyük kısmı park, yeşil alan, belediye hizmet alanı olarak düzenlenmiş S14 alt bölgede bulunmakta ve kısmen konut H=80M yükseklikte yapılaşma verilmiş. Söz konusu 2012 yılında yapılan bu planlarda İdare Mahkemesinde yürütme durdurma ve iptal kararı verilmiştir.

3. Şehir Parkı olarak bilinen alan Cevizli Mahallesinde ve Kartal Güney Planlarının bütünlüğü içinde " ŞEHİR PARKI" olarak düzenlemiştir.

‘’Yandaş firmanın çıkarları için betonlaşıyor’’

Ayrıca her iki alanla ilgili açılan idari davada bu alanların yapılaşmaya açılmasının kamu yararı taşımadığı ve planlama ilke ve esaslarına aykırı olduğu açıkça belirtilmektedir. Buna rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yasaları ve Mahkeme kararlarını yok sayarak Kamunun mülkiyetinde bulunan donatı alanını yandaş firmanın çıkarı uğruna betonlaştırıyor, yeni yapı ve nüfus yoğunluğunu Kartala getiriyor.

‘’Kartal’ın en değerli arazisine göz diktiler’’

Bu ısrar niye? Gerekçeleri söz konusu yandaş firmanın Sultanbeyli ilçesinde bulunan arazisine yıllar önce gecekondular yapılmış, bu kondu sahiplerinin işgal ettiği araziye karşılık İstanbul'un çeşitli ilçelerinde olduğu gibi Kartaldan da 174 dönüm Şehir parkı arazisi veriliyor. Peki sormazlar mı neden Sultanbeyli ilçesinde bu sorunu çözmüyorsunuz, Kartalın en değerli arazisine göz diktiniz. yada neden gecekondu meselelerini Kartalda yada başka ilçelerde çözdüğünüz gibi yerinde çözmüyorsunuz. Burada iktidarın temel amacı ekonomik değeri yüksek kamu alanlarını yandaşlara peşkeş çekmektir. Bunun bilincinde olup, buna göre doğru zeminde kamu alanlarını korumak için her yurttaşın mücadele etmesi gerekir. Mevcut AKP iktidarı rant ve beton ekonomisinden başka bir şeye aklı yetmediği gibi halkın aklıyla da alay etmeye çalışıyor. tabi ki bu şeytani ve kurnazca yapılan aldatmaca rant planlarını kabul etmiyoruz. Yeniden itiraz yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul'un Planlarından elini çekmelidir. Bu görev ve yetki İBB ve ilçe belediyelerindir.

Son Güncelleme: 21.10.2020 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 2022-04-10 19:01:54

Sizden kurtarmış lar. Millet Bahçesi nasıl beton olur.

banner3

banner72