Kadıköy’deki okulda Öğretmen, öğrenci ve veliler mağdur edildi

Kadıköy’de bulunan Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde önce yıkım kakarı alındı, sonra öğrenciler başka bir okula gönderildi. Lise başka bir okulla birleştirilerek karma öğretime geçildi. Kısaca okulda herkes mağdur durumda ve çözüm bekliyor.

Kadıköy’deki okulda Öğretmen, öğrenci ve veliler mağdur edildi

Kadıköy’de bulunan Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde önce yıkım kakarı alındı, sonra öğrenciler başka bir okula gönderildi. Lise başka bir okulla birleştirilerek karma öğretime geçildi. Kısaca okulda herkes mağdur durumda ve çözüm bekliyor.

02 Aralık 2019 Pazartesi 15:27
Kadıköy’deki okulda Öğretmen, öğrenci ve veliler mağdur edildi

Merhum Muhsin Adil Binal’ın vasiyeti

Kadıköy’de bulunan Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilginç durumlar yaşanıyor. Son yaşanan gelişmelerden sonra okuldaki hem öğrenci hem öğretmen hem de veliler mağdur edilmiş durumda. Okulu yaptıran hayırsever Muhsin Adil Binal’ın vefat etmeden önce yazdığı ve ‘Benim arsamda okul dışında başka bir şey yapılmasın’ vasiyetine rağmen yaşanan gelişmeler bu vasiyete de uyulmadığını gösteriyor.

Kademeli olarak sindirme politikası

Herkesin mağdur edildiği okuldaki gelişmeler şöyle: Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası deprem analizi gereği yıkım kararı verildi. Ardından bu okuldaki öğretmen ve öğrenciler Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesi’ne misafir olarak gönderildi. Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ise kademeli olarak kapatılması kararı alındı. Fakat daha sonra kademeli olarak kapatılması gereken okul bir anda Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesi’yle birleştirildi. Ardından kız lisesinin öğretim şekli karma olarak değiştirildi. Buradaki öğrenciler Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kaydedildi.

Öğretmenlere tayin dayatması

Okullarının başka bir liseyle birleşmesi nedeniyle 12 öğretmen norm fazlası çıkarıldı. MEB öğretmenlerin tayinini istedi. Bu kararı kabul etmeyen öğrenciler okul bahçesinde “Öğretmenime dokunma” dedi.

12 öğretmen ise norm fazlası çıkarıldı. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğretmenlere teslim etmek üzere okula gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Kadıköy Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde norm fazlası durumundasınız. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim Kurumları öğretmenlerinin norm kadrolarına ilişkin yönetmeliğine istinaden başvuru yapmanız gerekmektedir.”

Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Kazım Yılancı konuya ilişkin şunları söyledi: “Norm fazlası olunduğuna dair tebellüğ yapılmasında ısrar ediliyor.” Öğretmenlerimiz şu an önce ilçe ve il içinde, sonra re’sen atamaya gidecek bir süreçle karşı karşıya bırakıldı. Bu birleşme olmasaydı öğretmenler norm fazlası olmayacaktı. Sendika olarak hukuk dışı uygulamalara dava açacağız. Öğretmenlerimiz de kendi norm fazlası kararlarıyla ilgili dava açabilirler.”

 

Okul arsası ne olacak?

Okula ilişkin verilen yıkım kararına da değinen Yılancı, şunları söyledi: “Deprem nedeniyle okulun taşınması, yeniden yapılması kamunun yararınadır ancak Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkıldıktan sonra ne olacak? Bununla ilgili bir bilgi yok aksine okul birleştirilerek ortadan kaldırılıyor. Yerine ne yapılacağı ise açıklanmamış. Geçici taşınsa norm fazlası olma gibi bir durum söz konusu olmaz. Burada sorulması gereken önemli sorulardan biri de okulun yerine ne yapılacak, okul arsası ne olacak?”


Öğrencilerden protesto

Öğretmenlerinin başka bir okula gitmek zorunda bırakıldığını öğrenen öğrenciler okul bahçesinde protesto gerçekleştirdi. Öğrenciler hep bir ağızdan “Öğretmenime dokunma” diye haykırdı.

Son Güncelleme: 02.12.2019 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3