Kadıköy Belediyesi’nin kurnazlığı afet alanı imara böyle açılacak!

Kadıköy Belediyesi, düzenlediği üç seçenekli projeyi, anket ile imara açmak istiyor. Bunlardan biride Caferağa’da bostan olarak bilinen deprem toplama alanı.

Kadıköy Belediyesi’nin kurnazlığı afet alanı imara böyle açılacak!

Kadıköy Belediyesi, düzenlediği üç seçenekli projeyi, anket ile imara açmak istiyor. Bunlardan biride Caferağa’da bostan olarak bilinen deprem toplama alanı.

20 Ocak 2020 Pazartesi 11:27
Kadıköy Belediyesi’nin kurnazlığı afet alanı imara böyle açılacak!

Kadıköy Belediyesi, ‘Anlat Kadıköy’ kapsamında elektronik ortamda düzenlediği anketle afet alanını imara açmayı planlıyor. Moda Bostanı olarak da bilinen afet toplanma alanı 2014 yılına kadar doğal yeşil alan olarak kalmış. 2014 yılında İBB,Vakıflar Genel Müdürlüğü ile anlaşarak, alanın 3200 m2’lik kısmını açık otopark olarak kiraya vermiştir. Alanı kiralayan firma iş makinaları ile inşaata başlamak üzere geldiğinde Caferağa Mahallesi sakinlerinin direnişi ile karşılaşmış, halkın ve Kadıköy Belediyesi’nin girişimi ile inşaat engellenmiş, İBB de kiralama işinden vazgeçmek zorunda kalmıştır.

Kadıköy kent dayanışması mücadele veriyor

Kadıköy Belediyesinin, Bostan Afet Alanı ile ilgili geçmiş mücadeleleri, Bostan’da Kreş dahil yapılaşmaya karşı çıkan Caferağa halkının topladığı 3500’e yakın imzayı [Islak imzalar geçen dönem Belediyeye teslim edilmiştir] ve kazanımları dikkate almadan, “Anlat Kadıköy’’ kapsamında yeni bir çalışma yapıyor. Afet alanına üç Proje seçeneği hazırlayıp elektronik ortamda anket yoluyla, en çok oy alan Projeyi hayata geçirmeyi planlanıyor. Projeye karşı çıkan Kadıköy Kent Dayanışması bu riskleri şöyle sıralıyor:

1- Projelerin yapımı ile ilgili teknik ayrıntı vermemenize rağmen (Toplam İnşaat alanı, Betonarme, çelik, karkas veya ahşap) bu girişiminiz Kadıköy Belediyesinin mülkü olmayan ve ilerde merkezi idare tarafından imara açılmasında örnek oluşturma riski taşımaktadır.
2- Nüfusu yaklaşık 24.000 civarında olan Caferağa mahallesinde resmi kayıtlarda afet toplanma alanı olarak gözüken, Moda Cami yanı parkı ve Moda Parkı olarak geçen [toplamda yaklaşık 3000 m2] iki alandan başka afet toplanma alanı bulunmamaktadır. Ayrıca afet alanı planlama esaslarına göre her 1,5m2/’ye bir kişi esas alındığı için bu alanlardan toplam 2000 kişi faydalanabilmektedir. Mahalle nüfusu dikkate alındığında daha çok afet alanına ihtiyaç olduğu son derece açıktır.

Bu üç proje de Halk için son derece yararlı ve önemli projeler olabilir ancak bu projeleri, Yeşil alan ve Afet toplanma alanı olmayan imara uygun mevcut arsa veya binalarda gerçekleştirmenizin daha doğru olacağını düşünüyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3