Kadıköy Belediyesi işçilerinden uyarı: Ya sözleşme ya grev

Kadıköy Belediyesi’nde yaptıkları TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine açıklama yapan Genel-İş üyesi işçiler, hakları verilmezse greve gideceklerini bildirdi.

Kadıköy Belediyesi işçilerinden uyarı: Ya sözleşme ya grev

Kadıköy Belediyesi’nde yaptıkları TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine açıklama yapan Genel-İş üyesi işçiler, hakları verilmezse greve gideceklerini bildirdi.

08 Ocak 2021 Cuma 09:47
Kadıköy Belediyesi işçilerinden uyarı: Ya sözleşme ya grev

Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası’na (Genel-İş) bağlı işçiler ve yöneticiler, Kadıköy Belediyesi’nde tıkanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine ilişkin belediye önünde açıklama yaptı. Ataşehir ve Kartal belediye işçilerinin de destek verdiği eylemde işçiler sık sık, “Zafer sokakta kazanılır”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Yönetim şaşırma sabrımızı taşırma” ve “Ya sözleşme masası ya grev halayı” sloganları attı.

Genel-İş 1 No’lu Şube Yöneticisi Tahsin Aydın, ülkenin geldiği durumu anlatmaya gerek olmadığını belirterek, salgınla birlikte işçilerin yaşadıkları sorunları dile getirdi. Aydın, “Peki, bu kadar sıkıntılı ve zor şartlar altında çalışırken işçiler olarak bizler ne istiyoruz?” diye sordu.

“İşçiler olarak insan onuruna yakışır çalışma şartları ve ücretleri istiyoruz” diyen Aydın, ilk özgür toplu sözleşme yapma hakkına sahip oldukları bu süreçte titiz bir çalışmayla 3 ayda sözleşme taslağının hazırlanarak Kadıköy, Kartal ve Ataşehir belediyelerinde sözleşme masasına koyulduğunu söyledi.

Aydın, masaya konulan taleplerin 6 aydır belediye yönetiminin önünde durduğumu vurguladı. İşçilerin göstermiş olduğu iyi niyete rağmen verimli olarak sadece 3 oturumun yapıldığını söyleyen Aydın, yapılan oturumlarda ise 81 maddeden 27 maddenin tutanak altına alındığını belirterek, yasal olarak grev aşamasında olunduğunu belirtti. Siz işçiler bu zor şartlar altında evinizi geçindirmek için borç harç ayakta kalmaya çalışırken artık birçoğunuzun ücretleri asgari ücretin bile altında kalmıştır. Biliyoruz ki bıçak kemiğe dayandı sabrımız kalmadı bunu herkes duymalı.

‘Taleplerimizi görmezden gelmeyin’

İşçiler olarak hala diyalog yolunu gösterdiklerini ve art niyetle suçlanamayacaklarını dile getiren Aydın, aynı hassasiyeti belediye yönetiminden göremediklerini kaydetti. Bizler çalışıyoruz, hizmet üretiyoruz ve fedakârlık yapıyoruz. Üzerimize düşen her türlü sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyoruz. Fedakârlık sırası artık siz belediye yönetimindedir. Onlarca yıl birikmiş yüzlerce problemle karşı karşıyayız. İlk defa özgür bir toplu sözleşme ile bu sorunların çözümü adına haklı taleplerimizle masadayız. Bizi dikkate alın, taleplerimizi görmezden gelmeyin.

‘Grev sizin yüzünüzden olacak’

Sözleşme masasında işçilerin kabul edeceği her şeyin altına imza atacaklarının altını çizen Aydın, böyle bir yaklaşımla sözleşmeyi masada bitirmeye hazır olduklarını söyledi. Greve giden yolun taslarını bizler değil belediye olarak sizler döşüyorsunuz. Biz hakkımızı ve emeğimizin karşılığını isteyen tarafız. Bu hakları vermezseniz grev sizin yüzünüzden olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72