İYİ PARTİ’DEN ÜMRANİYE ESNAF ODASINA ORTAK ÇALIŞMA FİKRİ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, partinin genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale ile birlikte Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti.

İYİ PARTİ’DEN ÜMRANİYE ESNAF ODASINA ORTAK ÇALIŞMA FİKRİ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, partinin genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale ile birlikte Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti.

07 Şubat 2021 Pazar 15:12
İYİ PARTİ’DEN ÜMRANİYE ESNAF ODASINA ORTAK ÇALIŞMA FİKRİ

“BU PROJELER ESNAFA CAN SUYU OLUR’’

Oda Başkanı Mehmet Özdil, esnafın sorun ve taleplerini içeren geniş kapsamlı raporu iyi parti heyetine sundu. İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, rapordaki projeleri çok beğendiğini söyleyerek ; ‘’Genel Başkanımız sayın Meral Akşener talebi ile bizimde esnafın sorunları ile ilgili böyle bir çalışmamız var. Sizin çalışmalarınız son derece objektif verileri içeren, gerçekçi ve kapsamlı bir çalışma olmuş. Arkadaşlarımla bu raporu detaylı olarak inceleyeceğiz. Beraber çalışabiliriz. İYİ Parti ve Ümraniye esnaf Odası olarak esnafın sorunları ve çözüm noktasında ortak çalışma masası kurup güzel işler yapabiliriz’’ dedi.

BAŞKAN ÖZDİL ESNAFIN SORUNLARINI ANLATTI

Bu ziyarette Oda Başkanı Mehmet Özdil, İYİ parti heyetine esnaf için hazırladıkları projelerden bahsetti. Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özdil, esnafın sorun ve isteklerine yönelik geniş kapsamlı hazırladıkları raporu İYİ parti heyetine takdim etti. Esnafın talep ve isteklerinden bahseden Başkan Özdil, ‘’Esnafın en büyük talebi pandemi dolayısı ile kapalı olan iş yerlerinin en kısa sürede açılması’’ dedi. Esnafın ana sorunlarına vurgu yapan ve çözüm önerileri sunan Başkan Mehmet Özdil şunları söyledi:

“DİJİTAL EKONOMİK DESTEK MAĞAZALARI ESNAFI CANLANDIRIR’’

Toplu alım programı acil olarak devreye alınmalı. Bu kapsamda; Dijital ekonomik destek mağazaları açılmalı. Program ve yazılımları hazır. Cumhurbaşkanlığı talep etti biz de sunumlarımızı yaptık. Şuan Ticaret bakanlığında incelemede, biran önce uygulanmasını bekliyoruz. Kira stopajları esnaf üzerinden kaldırılmalı, mal sahiplerine yansıtılmalı. Kirayı alanda gelir vergisi ödemeli. Üstelik birde esnaf üzerinden vergi iadesi alınmaktadır. Küçük esnaf market zincirleri ile mücadele demiyor. Bir haksız rekabet söz konusu. Esnafların ikinci ürünü satması yasak iken zincir marketler insan hariç her şeyi satabiliyor!. Buda haksız rekabete neden olup küçük esnafın yok olmasına sebep oluyor. Yeni iş kuracak esnaflara 1 yıl SGK ve vergiler muaf olsun. Küçük esnaf ve sanatkara 30 bin TL hibe verilmeli ya da faizsiz uzun taksitli kredi verilmeli.

BUĞRA KAVUNCU VE ÜMİT ÖZLALE’DEN ESNAFA DESTEK SÖZÜ

İYİ Parti İl başkanı Buğra Kavuncu, Oda başkanı ve Özdil ve yönetimine bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve sunulan raporu inceleyeceğini ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. Kavuncu, ‘’Öte yandan milletimiz, ekonomiden, işsizlikten ve türlü türlü sorunlardan yana çok dertli. Ümraniye’de esnaflarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Dertleştik, istişarelerde bulunduk. Vatandaşımız çok dertli. Yeni tedbirlerin zaten zor durumda olan durumlarını daha da kötüleştireceğini düşünüyor. Gerek esnaf ziyaretlerimizde gerekse sokakta konuştuğumuz vatandaşlarımızın ne kadar zor durumda olduğunu görüyorum” şeklinde konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale ise, ‘’ “Salgın süresince çok zor bir dönem geçiren esnafın problemlerine bir çözüm üretilememiş durumda. İkinci olarak genç işsizlik çok yüksek. Esnaf bırakın mevcut istihdamı ile devam etmeyi maalesef çalışanları işten çıkarmak zorunda olduğunu söylüyor. Küçük esnaf büyük mağaza zincirleri altında eziliyor. Tüm bu sorunlara çözüm üretmek zorundayız. İYİ Parti olarak genel başkanımız sayın Meral Akşener önderliğinde esnafın yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Gerçekleşen ziyarete İYİ Parti il Başkanı Buğra Kavuncu ve genel başkan yardımcısı Ümit Özlale’nin yanı sıra; İYİ Parti İlçe Başkanı Yüksel Karaçam, İBB ve Ümraniye Meclis Üyesi Yakup Fındık ve oda yönetimi katıldı.

Son Güncelleme: 10.02.2021 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72