İstanbul’un makus talihi! Fırtına ve şiddetli yağış perişan etti

Kent genelinde su baskınları ve ağaç devrilmesi olayları meydana geldi. Bazı evleri su bastı, ağaçlar araçların üzerine devrildi. trafik yoğunluğu yoğunluk yüzde 80'e ulaştı.

İstanbul’un makus talihi! Fırtına ve şiddetli yağış perişan etti

Kent genelinde su baskınları ve ağaç devrilmesi olayları meydana geldi. Bazı evleri su bastı, ağaçlar araçların üzerine devrildi. trafik yoğunluğu yoğunluk yüzde 80'e ulaştı.

07 Ocak 2020 Salı 10:35
İstanbul’un makus talihi! Fırtına ve şiddetli yağış perişan etti

İstanbul'da şiddetli fırtına etkili olmaya devam ediyor. Şiddetli fırtına nedeniyle araçların üzerine araç devrildi, çatılar uçtu.

Sultanbeyli’deki okulu su bastı

Şiddetli yağış nedeniyle Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan 4 katlı Şehit İhsan Yıldız İmam Hatip Ortaokulu’nun bodrum katındaki rögar taştı. Okul yönetimi durumu İSKİ ekiplerine bildirdi. Okulun zemin katı sularla doldu. Su seviyesi yaklaşık 10-12 santimetreyi buldu. Oluşan su baskını nedeniyle okulda sık sık elektrikler kesildi. Okul yönetimi rögarın taşması nedeniyle öğrencileri okuldan tahliye etti. Derslere ara verildi. Okulda görevli öğretmenler çizmelerini giyerek suları tahliye etmeye çalıştı.

Trafik yoğunluğu yüzde 80’e ulaştı!

İstanbul’da etkisini tüm gün sürdüren yağmur nedeniyle akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yaşandı. Yoğunluk her iki yakada özellikle TEM ve D-100 karayolunda etkisini gösterdi. Trafik bazı bölgelerde durma noktasına gelirken, İBB trafik yoğunluk haritasına göre saat 18.30 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 80’e ulaştı.

Köprüde kaza

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde Anadolu’dan Avrupa’ya geçişte sağ şeritte meydana gelen trafik kazası nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Ümraniye’de evi su bastı

Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi’nde yoğun yağış nedeniyle bir evin içerisinde ve bahçesinde su baskını meydana geldi. Evi basan su nedeniyle eşyalar zarar gördü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ümraniye Belediyesine bağlı ekipler ve itfaiye ekipleri evdeki suyu tahliye etti. Ev sakinleri ise bahçeleri tamamen su içerisinde kaldığı için evin içerisinde bekledi.

Kadıköy’de ağaç otomobilin üstüne devrildi

Kadıköy Osmanağa Mahallesi’nde fırtına nedeniyle ağaç devrildi. Ağacın üzerine devrildiği park halindeki otomobilde hasar meydana geldi. Ağacın kaldırılmasının ardından yol açıldı.

çekmeköy’de uçan çatı 100 metre ilerideki binanın içine girdi

Olay, saat 18.00 sıralarında Çekmeköy Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. Şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle bir binanın çatısı uçtu. Yerinden kopan çatı yaklaşık 100 metre ilerideki 3 katlı binaya çarptı. Çarpmanın etkisiyle çatı parçaları dairelerin mutfaklarından içeri girdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmazken dairelerde ve binanın dış cephesinde hasar meydana geldi.

“BOMBA PATLADI ZANNETTİM İLK ÖNCE”

Zarar gören binada oturan Nezahat Doruk, “Eşim mutfaktaydı ben içerideydim. Bomba patladı zannettim ilk önce. Çok korktum, fırladım geldim. Eşimi merak ettim bir şey oldu zannettim. Bizlere bir şey olmadı ama tansiyonum çok fena çıktı. Kendimi iyi hissetmiyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3