İsmet Yıldırım, Ümraniye Esnaf OdasıInı ziyaret etti. Sorunlar masaya yatırıldı

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Mehmet Özdil, esnafın sorunları ve isteklerini anlattı. Özdil, hazırladığı dosyayı Yıldırım’a teslim etti.

İsmet Yıldırım, Ümraniye Esnaf OdasıInı ziyaret etti. Sorunlar masaya yatırıldı

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Mehmet Özdil, esnafın sorunları ve isteklerini anlattı. Özdil, hazırladığı dosyayı Yıldırım’a teslim etti.

13 Mart 2019 Çarşamba 11:14
İsmet Yıldırım, Ümraniye Esnaf OdasıInı ziyaret etti. Sorunlar masaya yatırıldı

 AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Yıldırım’a AK parti İlçe Başkanı M. Emin Mollaoğlu ve MHP İlçe Başkanı Adnan Çakıroğlu eşlik etti. Bu buluşmaya esnaf çok yoğun katılım sağladı.

Özdil, esnaf SORUN VE İSTEKLERİYLE İLGİLİ SUNUM YAPTI

Açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Mehmet Özdil, öncelikle Yıldırım’a başarılar dilerken, Oda’nın çalışmaları, esnafın sorunları ve çözüm yolları ile ilgili geniş kapsamlı bir sunum yaptı ve bunlarla ilgili hazırladığı dosyayı Yıldırım’a teslim etti.

BAYRAM ÇAVUŞOĞLU VE YÖNETİCİLERİNİN HAPİS KARARI ONAYLANDI

Ümraniye Esnaf Odası’nın Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdiğini hatırlatan Özdil, “Geçmiş dönemde Oda’mızda yapılan yolsuzluklarla ilgili hukuki mücadelemiz devam ediyor. Eski başkan Bayram Çavuşoğlu ve vakıf veznedarı M. Birol Kalyoncu dahil 14 yönetici Ağır Ceza Mahkemesi’nde hapis cezası aldılar. İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay da onayladı. Tapu iptal davası açtık ve davalar istediğimiz gibi gidiyor. Yakında inşallah müjdeli haberi vereceğiz. Esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.


Özdil: “Öncelikli çözülmesi gereken sorunlarımız var”

Esnafın öncelikle çözülmesi gereken sorunlarının olduğunu söyleyen Özdil, bunları şöyle sıraladı:
Sütçü Caddesi’nin ışıklandırılmasını istiyoruz.
Erkek berberleri pazar günü kapatılmasını istiyor. 
Yaz sezonu durgun geçiyor o dönemde festival yapalım.
Küçük esnafımızın sanayi sitelerinin içerisindeki tabela vergileri en düşükten tutulmalı.
Esnaflardan sorumlu belediyede bir birim istiyoruz. 
Esnafımıza Toplu alım Programını hazırladık. Projemiz hazır. Siyasi iradeye ihtiyaç var. Bununla ilgili toplu alım programı bir an önce hayata geçirilmelidir. (örnek; esnaf bir koli kolayı 44 TL’ye alırken zincir mağazalar 19 TL’ye alıyor)
Tek çalışan küçük esnaf ve sanatkarın bağ-kur ödemesini % 50 muafiyetli ödemesini istiyoruz.
Kira stopajları kalkmalı, esnaf oda ilk kayıt ücretlerinin % 50 oranında düşürülmesini istiyoruz.
Esnaf odası üye kayıtlarında Anadolu yakasında sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu olumsuzlukları gidermek için kanun teklifi hazırlayıp verdik. Kanun çıktığı halde uygulanmıyor. Bu kanun meclisten geçtiği gibi uygulanmasını istiyoruz.
Esnafı kalkındırabilmek için küçük esnafların senelik cirosu 0-300 bin arası olan mükelleflere sıfır faizli 30 bin TL 3 sene vadeli para dağıtılmalı.
Esnaf kefalet kredi kooperatiflerine bir an önce çekidüzen verilmeli, hükümetin gönderdiği paraları ihtiyaç sahibi yerine, keyfine göre dağıtmaktadır.
Mikro işletmeler bu krediye ulaşamamaktadır. Mikro işletmeler bu krediye ulaşabilmeliler. Küçük esnaf 20.000 TL kredi istediğinde ipotek istendiğinden bu krediye ulaşamamaktadır. Kefil ile esnaf 20.000 TL’lik bu krediye ulaşabilmelidir” dedi.

Yıldırım: “Özdil ve yönetimini tebrik ediyorum”

Ümraniye’nin hızlı büyüyüp geliştiğini ve beraberinde ulaşım başta olmak üzere bazı sorunları olduğunu hatırlatan Yıldırım, yeni dönemde hizmetlerin üzerine koyarak Ümraniye’yi daha güzel bir ilçe haline getireceklerini söyledi. Ümraniye’de 50 bin esnaf olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Ümraniye onun için güzel bir yer. Hem ekonomik olarak çok güzel. Esnafları olarak çok güzel. Ben bu kadar esnafın bir arada olduğu ilçe de bilmiyorum” dedi. Oda yönetiminin çalışmalarını da takdir ettiğini söyleyen Yıldırım, “Güzel, heyecanlı ve çalışkan bir başkanınız var, kıymetini bilin” dedi.

“Belediyemizde esnafla ilgili birim kurulacak”

Oda Başkanı Özdil’in esnafla ilgili sorunların takipçisi olacağını söyleyen Yıldırım, bu sorunların çözülebilir sorunlar olduğunu vurguladı. Belediyede esnafla ilgili bir birim kurulacağı müjdesini veren AK Parti Ümraniye Adayı İsmet Yıldırım, “Ekonomimizin bel kemiği olan esnafımızı koruyup destek vereceğiz, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

“AVM’lere karşıyım, esnafın yanındayım”

Ümraniye’de yapılacak yeni meydan ve prestij cadde projeleri ile esnafın işlerinin daha da hareketleneceğini belirten Yıldırım, “Benim esnaflardan ricam, zamanla konuşacağız, bir araya geleceğiz. AVM’lerdeki dükkan sahiplerinin yaptığı güzel hizmetleri, kendi dükkanlarımızda temizliği ile raf düzeni ile, müsterih olan ilgi ve alakası ile onlardan aşağı değil fazla olmamız lazım. Ben AVM’ye karşı bir adamım. AVM’leri sevmiyorum. Bunu politika için de söylemiyorum. Ben AVM’ye gidip de yarım saat, bir saat kaldığımı hatırlamam. Gitmek de istemem. Ben açık dükkanlardan yanayım ama bizde disipline olmamız lazım. Daha güzel olmamız lazım” şeklinde konuştu.

​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72