İmamoğlu’nun İndirimleri İBB Meclisinde Kabul Edildi

Ekrem İmamoğlu'nun 19 günlük başkanlığı sırasında talimatlarını verdiği ulaşım ve su indirimleri İBB Meclisinde görüşüldü.

İmamoğlu’nun İndirimleri İBB Meclisinde Kabul Edildi

Ekrem İmamoğlu'nun 19 günlük başkanlığı sırasında talimatlarını verdiği ulaşım ve su indirimleri İBB Meclisinde görüşüldü.

13 Mayıs 2019 Pazartesi 17:22
İmamoğlu’nun İndirimleri İBB Meclisinde Kabul Edildi

31 Mart'ta sandıktan 'başkan' olarak çıkan Ekrem İmamoğlu, 19 günlük İBB Başkanlığı döneminde, öğrenciler için aylık akbilin 50 liraya indirilmesi için çalışma başlatmış ayrıca İBB Meclisi bünyesinde 'uyuşturucu ile mücadele' komisyonu kurulmasını istemişti. İmamoğlu'nun bu taleplerini reddeden ve Meclis'te çoğunlukta bulunan AK Parti grubu, bugünkü "geçici başkan" döneminde geri adım attı. İBB Meclisi'nde alınan kararlarla aylık akbilin 40 lira olmasına, uyuşturucu ile mücadele komisyonunun da kurulmasına karar verildi.

İmamoğlu, İBB Başkanlığı döneminde ayrıca İBB Meclisi bünyesinde ‘uyuşturucu ile mücadele’ komisyonu kurulmasını istemiş, bu talebi Meclis’te çoğunlukta bulunan AK Parti grubu tarafından reddedilmişti.

Aylık öğrenci kartının 85 liradan 50 liraya düşürülmesi, 0-4 yaş arası çocuklu anneler için ücretsiz yolculuk, 0-12 yaş arası çocuklara ücretsiz yolculuk, dini-milli-resmî bayramlarda toplu taşımanın ücretsiz olması konularının Mayıs ayı meclisinde gündeme getirilmesi talimatını veren İmamoğlu su birim fiyatında da yüzde 40 indirim yapılması için talimat vermişti.

YSK kararı ile İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardından İBB Meclisi Birinci Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ başkanlığında toplanan İBB Meclis’inde, seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun öğrenci indirimi ile talimatları görüşüldü ve bu talepler kabul edildi. İBB Meclisi’nde alınan kararlarla aylık akbilin 40 lira olmasına karar verildi. Uyuşturucu ile mücadele komisyonunun da kurulması talebini reddeden AKP grubu bu kararından da geri adım atarak komisyonun kurulmasına onay verdi.

İBB meclisinde yapılan İSKİ Genel Kurulu'nda suya yüzde 40 indirim yapılması teklifi de gündeme alınarak komisyonlara havale edildi. indirim 15 Mayıs Çarşamba günkü oturumda oylanacak.

Ekrem İmamoğlu'nun 15 günlük başkanlığı sırasında talimatlarını verdiği ulaşım ve su indirimleri Binali Yıldırım tarafından da desteklendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72