İMAMOĞLU BEYKOZ’DA KASTAMONULAR’LA BULUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz Rüzgarlıbahçe Mahallesi'ndeki Kastamonulular Dayanışma Derneği'ni (KAS-DER) ziyaret etti.

İMAMOĞLU BEYKOZ’DA KASTAMONULAR’LA BULUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz Rüzgarlıbahçe Mahallesi'ndeki Kastamonulular Dayanışma Derneği'ni (KAS-DER) ziyaret etti.

05 Temmuz 2021 Pazartesi 22:13
İMAMOĞLU BEYKOZ’DA KASTAMONULAR’LA BULUŞTU

KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, CHP Parti Meclisi üyeleri Sevgi Kılıç, Gökhan Günaydın ve ilçe başkanı Aydın Düzgün’ün de eşlik ettiği İmamoğlu'nu, ilk olarak makam odasında ağırladı. Makam odası ziyaretinin ardından, İmamoğlu, Şen ve beraberlerindeki heyet, KAS-DER üyeleriyle konferans salonunda bir araya geldi. İlk konuşmayı gerçekleştiren Şen, ziyaretinden dolayı memnuniyet duydukları İmamoğlu ve beraberindeki heyete teşekkürlerini sundu.

“BİZE AİT BİR DUYGU”

Şen'in ardından konuşan ve Türkiye'de hemşehri derneklerinin yaygınlığına dikkat çeken İmamoğlu, “Özellikle İstanbul'da çok üst seviyede hemşehri dernekleri var. Dünyada bu sadece bize ait bir duygu. Örneğin; Almanya'da, Münih'te, ‘Stutgartlılar Derneği' diye bir şey göremezsiniz. Normal de karşılamazlar bu durumu. Ama bizim ülkemizde var” tespitinde bulundu.

Bunun nedenleri arasında, vatandaşların yaşadığı ekonomik zorluklar nedeniyle büyük şehirlere yapılan göçün hızlı yaşanmasını gösteren İmamoğlu, “Zorluklarla olunca şehirlerine uyum sağlama süreçleri, dilediğinin ya da istediğinin çok daha ilerisinde birtakım anılarıyla doldu. Dolayısıyla vatandaşlarımız, hiçbir zaman doğduğu ve geldiği, beslendiği toprakları unutmadı, unutamadı. Bunu da yaşatmak istedi” ifadelerini kullandı.

“BU İŞİN SİYASETİ YOK”

Birinci derece sorumluluklarının İstanbul'a hizmet etmek olduğunu aktaran İmamoğlu, “İstanbul'umuz iyi olduğu taktirde, bilin ki Türkiye'nin her köşesi iyi olur. İstanbul'umuza hep beraber katkı sunma mecburiyetimiz vardır. Ben, bu tarafını çok önemli buluyorum. Bugün hem ülke ekonomisinin hem ülkenin yaşam koşullarının ya da başka unsurlarının çok daha iyi olmasının yolu buradan geçiyor. Bunu, hep beraber emek vererek başarabiliriz.

“MÜCADELE ETMEKLE SORUMLUYUZ”

Gençlerin beklentisinin de bu yönde olduğunu belirten İmamoğlu, “Siyasi kaos ve karmaşanın içerisinde anlamsız bir dilin, anlamsız bir kavganın, kargaşanın olduğu hiçbir ortamın fayda vermeyeceğini, en gerçekçi bir biçimde hisseden yeni nesil insanlarımızın da istediği budur. Bu manada gerçekten faydalı, şehrini, çevreyi, yaşamı, insanı, her canlıyı düşünen, her insana söz hakkı tanıyan bir biçimde İstanbul'umuza hizmet etmek istiyoruz. siz kıymetli Kastamonu Derneği'mizin tüm üyelerine, yöneticilerine, başkanlarına da iletmek isterim” diye konuştu.

ERDOĞAN’A KANAL İSTANBUL GÖNDERMESİ

KAS-DER üyeleri, konuşmasının ardından İmamoğlu'na birbirinden farklı konularda sorular yöneltti. Sorulardan biri, “Kanal İstanbul’la ilgili oldu. İmamoğlu'na, “Kanal İstanbul güzergahındaki evlerimiz ne olacak” sorusu yöneltildi. Beton Kanal'ın bilimsel tarafını konuşan ve konuşturan bir kişi olduğunu

belirten İmamoğlu, “Tek bir şeyi sorgulasın vatandaşımız: Mevcut iktidar, Kanal İstanbul'la ilgili, 10 senedir, İstanbul'da bir toplantı yaptı mı? Bir çalıştay yaptı mı? Teknik insanları davet edip, kamuoyuna bir açıklama yaptı mı? İBB Başkanı olarak, defalarca, ‘Bizi davet edin, anlatın' dedik. Kimden, neyi kaçırıyorsunuz? İstanbul, doldu. ‘İstanbul'un kuzeyine dokundurtmam' diyerek Belediye Başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız, şimdi niye kuzeyi yok etme çabasında; ben anlayabilmiş değilim. 94 yılındaki söylemlerine bakın” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3