Hüseyin Sipahi'den İBB'ye eleştiri

Beşiktaş ve İBB Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi toplu ulaşıma yapılan zammın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Hüseyin Sipahi'den İBB'ye eleştiri

Beşiktaş ve İBB Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi toplu ulaşıma yapılan zammın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

14 Temmuz 2017 Cuma 17:05
Hüseyin Sipahi'den İBB'ye eleştiri

İBB Meclisi'nde konuşan ve toplu ulaşımla ilgili zam kararında indirime gidilmesi gerektiğinin altını çizen Hüseyin Avni Sipahi, “Büyükşehir Belediyemiz Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla İETT, Otobüs A.Ş ve Özel Halk Otobüsleri ile raylı ve deniz ulaşım sistemlerinde uygulanacak ücret tarifesi yeniden düzenlenmiş ve 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girmiştir. Vatandaşlarımız yeni tarifeye göre hemen Üsküdar’dan beş dakikada Beşiktaş’a gelirken 4 TL, ertesi gün 5 TL ödemişlerdir. Yürürlüğe giren tarifeye göre sadece deniz yolu değil, tam bilet 2.30 TL’den 2.60. TL, öğrenci 1.15 TL’den 1.25 TL’ye, indirimli 1.65 TL’den 1.85 TL’ye yükselmiştir. Aylık Mavi Kart ücretleri de tam 185 TL’den 205 TL’ye, öğrenci 80 TL’den 85 TL’ye, sosyal kart ise 110 TL’den 125 TL’ye yükselmiştir" dedi.

Memur zammının üstünde Tam biletteki fiyat artışının yüzde 13, öğrenci biletindeki fiyat artışının yüzde 9, indirimli biletteki fiyat artışı yüzde 12 olduğunu hatırlatan Sipahi, Haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla halkın sıkıntı yaşadığını bu gibi durumlarda 2012 yılından 2017 yılına kadar mecliste indirim kararı örneklerinin olduğunu söyledi. Sipahi yapılan ulaşım zammının memura yapılan zammın çok üstünde olduğuna da dikkat çekti.



 

Son Güncelleme: 16.07.2017 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3