‘’HAMİDİYE SU’DA MALIMIZA ÇÖKTÜLER…’’

‘Hamidiye Suda skandal’ haber başlığı ile bayiliklere uygulanan baskıları ve skandalları duyurmuştuk. Bu seferde mağdur bayiler konuştu: Baskı ve tehditlerle malımızı elimizden aldılar.

‘’HAMİDİYE SU’DA MALIMIZA ÇÖKTÜLER…’’

‘Hamidiye Suda skandal’ haber başlığı ile bayiliklere uygulanan baskıları ve skandalları duyurmuştuk. Bu seferde mağdur bayiler konuştu: Baskı ve tehditlerle malımızı elimizden aldılar.

08 Temmuz 2021 Perşembe 14:21
‘’HAMİDİYE SU’DA MALIMIZA ÇÖKTÜLER…’’

HABERİMİZ GÜNDEM OLDU

‘SUÇLULAR CEZALANDIRILSIN’

‘Hamidiye Suda skandal’ başlıklı haberimiz büyük ses getirdi. Bu önemli konuyu gündeme getirdiğimiz için sayısız tebrik mesajı aldık. Herkesin ortak beklentisi ise: Adaletin sağlanması ve bu mağduriyetlere sebep olanların adalet önünde hesap vermesi. 20 yıldır Hamidiye Suyun bayiliklerini yapan kişiler bayiliklerini devretmek zorunda bırakıldı. ‘Ya bayilikleri devredin ya da su vermeyiz’ tehdidi ile yok pahasına devredilen bayilikler oldu.

HAMİDİYE SUDA TEKEL OLUŞTURAN İSİMLER

Hamidiye Suda tekel oluşturan bu kişiler kimlerdi: Hamidiye Su Anadolu Yakası Ana depo sorumlusu İYİ Parti Çekmeköy İlçe başkanı Dilaver Koç ve oğlu Yasin Koç, Hamidiye Su pazarlama Satış Müdürü Orhan Demir ve Bayi sorumlusu Murat Pozkurt, O dönemki genel müdür Yardımcısı Cem Özarpacı ve bu işleri planlayan ve organize eden Cafer Bilenoğlu.

Peki mağdurlar ne anlattı. Bir de onlardan dinleyelim. Baskı ve tehditlerle bayiliklerini devretmek zorunda kalan Hamidiye su bayileri Flashaber’e konuştu.

‘’İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI DİLAVER KOÇ

VE OĞLU BAYİLERİMİ ELİMDEN ALDI’’

Hamidiye Acıbadem Su Bayi Vedat Zengin şunları söylüyor: Hem Fenerbahçe’de hem de Acıbadem’de iki su bayim vardı. ‘Fenerbahçe bayiliğini devret, Acıbadem’e ağırlık ver’ dediler. Devretmek zorunda kaldım. Ana depo sorumlusu aynı zamanda İyi Parti Çekmeköy İlçe başkanı olan Dilaver Koç’un oğlu Yasin Koç, Fenerbahçe bayiliğimi Bahadır Kılıç’ın üzerine alıp iki katı fiyata devretti. Benden 165 bin liraya alıp 2 ay sonra 300 bin liraya satışa koydu. İki ayda 135 bin lira tabela parası kazanmış oldular. Emanet verdiğim motorsikletimide bayii devrettiklerinde parasını vereceklerini söylediler. Motorumun devrini vermeme hesabı kapatmadılar. Tek amacım diğer mobbing uyguladıkları bayi arkadaşlarımın bu duruma düşmelerinin önüne geçmek. Bahadır Kılıç joker. Onun üstünden birkaç bayi alıp sattılar zaten.

‘AYAK OYUNLARI İLE BAYİLERİ YILDIRDILAR’’

Fenerbahçe’den sonra Acıbadem Bayiliğimi devretmem için mobbing uyguladılar. Dükkanımda böcek bile arayıp açığımı yakalamaya çalıştılar. Dilaver Koç, ‘’Ya dükkanı devret ya da başka su satarsın’’ diye beni tehdit etti. Bu süreçte Cimer’e şikayette bulundum. Ama sonuç alamadım. 2014’ten beri Hamidiye su satıyorum. Büyük yatırımlar yaptım. İnsanı bıktırıp sözde alıcı gönderiyorlar, sonrada kendi çevrelerine yönlendiriyorlar. Amaç burada Hamidiye markasını güçlendirmek değil sadece ayak oyunları ile bizleri yıldırmaya çalışmak. Hamidiye ana depo sorumlusu Dilaver Koç, satış müdürü Orhan Demir ve bayi sorumlusu Murat Pozkurt, bu noktaya gelmeme sebep olan isimler.

‘’18 YILLIK EMEĞİMİ BENDEN ÇALDILAR’’

İçerenköy – Küçükbakkalköy’de Temmuz 2003’ten temmuz 2020 yılına kadar Hamidiye Suyun bayisi olan Güven Karadeniz ise şöyle diyor: ‘’ Bayilerden sorumlu Murat Pozkurt, ‘Dükkanın dağınık, müşterilere geç su ulaştırılıyor, Satış müdürü Orhan Demir bu şekilde olmaz diyor’ bahaneleri ile dükkanımı devretmem konusunda baskı uygulandı. Ben hep dışarıda su dağıtıyorum. Müşterilerle ilgili bir sorun bulamadılar, dağınıklığı bahane ettiler. Bu baskılara dayanamayarak 6 bin satış yapan dükkanım için 300 Bin TL istedim. Murat Pozkurt, müşteri getirdi ve 165 bin liraya uzlaşmamızı istedi. Yarısını peşin, geriye kalanı ise bir aylık satışa göre ödeme yapılacağını söylediler. Ama işin üstüne düşmeyince 6 bin liralık satış 4750’de kalınca kalan alacağımda sıkıntı çıkardılar. Protokol sözleşmesini hiçe sayarak 2 yıl boyunca o bölgede bu işi yapmamam gerektiğini sözleşmeye eklediler. 25 Bin lira param kaldı. Fabrika satış müdürü Orhan Demir, ‘Bu paraya da şükret’ dedi. Yasin Koç 25 Bin lirayı O vermezse ben veririm’ dedi, 12 Bin lirasını alabildim. Kısaca 18 yıllık emeğimi benden çaldılar…

‘’10 METRE UZAĞIMA BAYİLİK AÇTILAR’’

Kavacık’ta uzun yıllar Hamidiye su bayiliği yapan Oktay Özleyen ise başından geçenleri şöyle anlatıyor: Medipol Hastanesi’nin su taşımasını da bana verdiler. 1 Liraya taşıma yapıyorum. Benim 1 liraya taşıma yaptığım yere onlar 3 liraya taşıma yapıyor. Damacana distribütörleri bedava su alıp bizim bölgedeki şirketlere satıyorlar. Büyük zarar ettim ve kurumsal yerlere su vermeyi bıraktım. 2019 yerel seçimlerinden sonra, ‘Senin yerine bayilik vereceğiz’ dediler. Ben teklifi ilettim. Burada para kazanmak zor dedim. Bana sen haklısın demelerine rağmen 10 metre mesafede Hamidiye Bayi deposu açtılar. Deponun resmi ortağı olmayan ama tüm işleri bağlayan isim Cemil Yılmaz. Yılmaz, ‘’Yukarıdakiler baskı yapıyor müşterileri bize bağlamalısın, yoksa suyunu keserler’ ‘dedi.

‘‘KİMSE BU İŞİN ÜSTÜNE GİDEMEDİ’’

20 yıl hizmet etmişim. Satış Müdürü Orhan demir ile görüştüm. Bana ‘Yüksek fiyata su satmışın’ dedi. ’İspatlayın’ deyince ‘Paranı verelim, dükkanı kapa git’’ dedi. ‘’Dilaver Koç ve oğlu Yasin Koç bu işini çözer’’ dediler ama oda olmadı. Cemil Yılmaz, depoyu ve fabrikayı tehdit ederek, benim için ‘Nasıl su alabiliyor?’’ Diyor. Bayi sorumlusu Murat Pozkurt, bayileri teker teker arayarak, ‘’Oktay’a kim su verirse bayiliğini iptal ederim’’ diyor. İYİ Parti Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu’nu aradım. ‘Çekmeköy İlçe Başkanı ve Ana Depo Sorumlusu Dilaver Koç bu işi halleder’ dedi. Ama daha sonra öğrendim ki Dilaver Koç Nuhoğlu’nu arayıp, ‘’Bu işe karışma, senin sözün orada geçmez’’ demiş. Beykoz CHP Meclis Üyeleri Gülay Demirel ve Cemal Sataloğlu’nu aradım onlarda haklı olmamı söylemelerine rağmen bir şey yapamadılar. Gürsel Tekin’e yazdım, sonuç aynı. Bu işin çözülmemesinin ana nedeni Cemil Yılmaz’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un adını kullanarak fabrika satış müdürü Orhan Demir’i baskı altına alması. Bu organizasyonun başında ise Cafer Bilenoğlu var. Diğeri ise Dilaver Koç. Benim 21 yıllık bayiliğime çöken Cemil Yılmaz, bayilik sözleşmemim feshine sebep gösterilen fazla fiyatla satış konusunu bizzat organize etmiştir. Şikayetler hep uzak bölge ve bizzat kendi bayilikleri olan bölgelerden olup Bu yetmiyormuş gibi bayi olan Ercan ve Tuğba kaçar adına da şikayet etmişlerdir.

Amaç burada bayilerin kazanması değil. Kendi menfaatleri. Bu iş çözülmezse meclisin önüne gidip pankart asacağım’’

KAMUOYU ADINA TEKRAR SORUYORUZ:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adını kullanarak ucuz fiyata su alıp iki katına sattıkları iddia ediliyor. Bu aracılar kimler?

Hamidiye suyunun Kemerburgaz‘dan değil de Fason olarak Şile’den daha yüksek meblağlarla getirdiklerini söylemeleri ise başka bir skandal. Bu taşıma işini Aynı zamanda ana depo sorumlusu İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç’a kim verdi?

Hamidiye A.Ş su bayiliklerinin birçoğu devretme zorunda bırakıldı. Devredilen bu bayilikleri kimler aldı?

Cafer Bilenoğlu sisteme yerleştirdiği Orhan Demir vasıtası ile dışarıdan organizasyonun başını çekiyor. Orhan Demir’in sahadaki eli kolu olan Murat Pozkurt ile uygulama yapıp, bayilikler iptal ediliyor, şirketler zarara uğratılıyor… Bu olan bitene neden kimse dur diyemiyor?

Göreve getirilen Hamidiye Su yeni genel müdür ve müdür yardımcıları bunca skandal karşısında neden sessiz kalıyorlar, bu durum kafalarda soru işareti bırakmıyor mu?

Son Güncelleme: 08.07.2021 18:48
Anahtar Kelimeler:
HamidiyesuBayiçökme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Resul 2021-07-08 16:25:59

Bunlar daha sizin bildikleriniz ya bilmedikleriniz işciler mobinğ uygulayıp işten atıyorlar sonra anlaşıp tazminat veriyorlar ama işkura mail atarak işsizlik maaşına engel olup kişileri suça teşvik ediyorlar bunlara devlet göz yumuyor yoksa bukadar rahat hareket edemezler.

Avatar
Murat 2021-07-09 16:38:14

Hamidiye bayisi olarak bunların tehdit varı konuşmalarından bıktık Avrupa yakasıdaki bayiilerde aynı sorun var bayii şefi diye işe torpil ile giren ersan bey bayiileri tehdid ediyor ellerinden alıp kendi tanıdıklarını veriyor avcılarda erin suya yaptıkları. Hamidiye aş şuanda bir cafer bilenoğlu ve cetesi tarafından yönetiliyor. Görevden alınan genel mdr yardımıcısı cem özarpacı 80 trilyon yolsuzuk yapılıdığı konuşulmaktadır 2 aydır genel müdür atanamıyor hamidiye a.ş ye cafer bilenoğlu kendi adamlarını atamak için siyasi destek aramakta hamidiye aş kayyum ataması gerek
Eksi Avrupa yakası

Avatar
Kenan 2021-07-09 16:43:21

Yolsuzluk yaptıkları için görevden alınan genel müdür sertaç nişli ve yardımcısna ödül olarak 150 milyar tazminat vermişler

Avatar
Kenan 2021-07-09 16:44:02

Yolsuzluk yaptıkları için görevden alınan genel müdür sertaç nişli ve yardımcısna ödül olarak 150 milyar tazminat vermişler cal keke cal

Avatar
Gokhan 2021-07-09 16:49:42

Varan 3
Chp merkez yönetiminden atanan yusuf erciyas genel müdür olması beklenirken neden atanması yapılmadı yusuf erciyas genel müdür olmasını cafer bilenoğlu engelliyor belturu
batırdıkları gibi Hamidiye suyu da batıracaklar

Avatar
Murat 2021-07-09 16:51:21

yusuf erciyas çoğu bayii arkadaşımızı fabrikaya çağırarak gerekli bilgileri almıştır yapılan haksızlıklar tek tek anlatılmıştır

Avatar
Ali 2021-07-29 11:26:18

Bize bu DİLAVER KOÇ u (çekmeköy iyi parti başkanı) esnaf diye tanıttılar. Ama esnaflikla alakası yok. MEVLAM bunların HİYANETİNİ nasip eylesin Eğer mümkün değilse kendi kazdıkları pilânlara kendilerini düşürsün....yaptiklari her iş mantık dışı zihniyet dedikleri bu olsa gerek ..

banner3

banner72