GÖZ GÖRE GÖRE KIYAK. ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN KAÇAK YAPIYA ‘CAN’ SUYU!

CANPARK AVM Sahibi Can Gür’ün Çekmeköy Ekşioğlu Mahallesi’ndeki kaçak inşaatı, bu kadarına da ‘PES’ dedirtiyor. Kaymakamlığın dibinde, zabıtanın gözü önünde yapılan kaçak yapı herkesin dilinde!..

GÖZ GÖRE GÖRE KIYAK. ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN KAÇAK YAPIYA ‘CAN’ SUYU!

CANPARK AVM Sahibi Can Gür’ün Çekmeköy Ekşioğlu Mahallesi’ndeki kaçak inşaatı, bu kadarına da ‘PES’ dedirtiyor. Kaymakamlığın dibinde, zabıtanın gözü önünde yapılan kaçak yapı herkesin dilinde!..

24 Ekim 2019 Perşembe 15:02
GÖZ GÖRE GÖRE KIYAK. ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN KAÇAK YAPIYA ‘CAN’ SUYU!

CAN GÜR’DEN ÖNCE ZİYARET SONRA TİCARET

Çekmeköy’de ruhsatsız yapılan yapılar had safhada. Belediye ise bu yapılara aleni şekilde göz yumuyor. Ana arterlerde cadde üzerinde yapılan kaçak ve ruhsatsız yapılar ise bu kadarına ‘Pes’ dedirte cinsten. Bunun en son örneği Çekmeköy Ekşioğlu Mahallesi’ndeki cadde üzerinde yapılan devasa bir yapı. İnşaatın sahibi ise tanıdık bir isim. Ümraniye CANPARK AVM sahibi Can Gür. Sık sık belediye başkanları ziyareti gerçekleştiren Can Gür, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ı da makamında ziyaret etmişti!.

KAYMAKAMLIĞIN DİBİNDE ZABITANIN GÖZÜ ÖNÜNDE!

Can Gür’ün sahibi olduğu Canovate veri merkezi, Çekmeköy Ekşioğlu Mahallesi’nde 30 bin metrekare alan üzerinde kurulu. Bitiğine ise çelik konstrüksiyondan yaklaşık 3 bin metre kare kapalı yapı yapılıyor. Ancak bu yapı ruhsatsız ve kaçak bir şekilde yapılıyor. Yapının etrafında inşaatla ilgili bir ruhsat tabelasının bulunmaması bu kaçak yapıyı alenen gözler önüne seriyor. Bir diğer ayrıntı ise kaçak yapının kaymakamlığın yüz metre yakınında olması. Her saat önünden geçen belediye zabıtası ise üç maymunu oynuyor!

ÖNCE YAP SONRA PLAN TADİLATI İLE RUHSATI KAP

Çekmeköy’de daha önce çok sayıda benzer durumlar yaşanmıştı. Flashaber Gazetesi olarak da bu kaçak yapıları gündeme getirmiştik. Kaçak yapıların inşaatı bittikten sonra basit plan tadilatı ile ruhsat alan çok sayıda isim olmuştu. Turgut Toplusoy’un Roman Mağazası’nın kaçak katıda bu şekilde ruhsatlandırılıştı. Belediye tarafından da kaçak olduğu için tutanak tutulan Bin metrekarelik kaçak yapı bittikten sonra plan tadilatı ile Roman mağazası ruhsatı almıştı.

İŞ YAPAMAYAN MÜTEAHHİTLER İSYANLARDA

Çekmeköy’deki bu çifte standart işini layığı ile yapmaya çalışan müteahhitlerin tepkisini de çekiyor. Parası olana inşaat için göz yumulması zor durumdaki diğer müteahhitleri huzursuz ediyor. Ekşioğlu Mahallesi’ndeki bu yapıda tepki çekmiş durumda. Bölgede iş yapmaya çalışan müteahhitler belediyenin çifte standart uyguladığını söyleyerek, ‘madem göz yumuluyor, herkese aynı tarife uygulansın” diyor.

İLÇE BAŞKANLARI ORTALIKTA YOK

Çekmeköy’de yaşanan bu kaçak yapılaşmalarla ilgili ilçede bulunan siyasi parti başkanları ise suspus. Ne kamuoyunu bilgilendiriyorlar nede yapılan usulsüzlüklerle ilgili suç duyurusunda bulunuyorlar. İlçe kamuoyu bu kona ile ilgili DP İlçe Başkanı Metin Özkan, MHP İlçe Başkanı Cenap Yağmur, İyi Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Barutçu, Saadet partisi İlçe Başkanı Yunus Başer’i göreve davet ediyor.

Son Güncelleme: 17.08.2020 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72