CHP'Lİ MALTEPE BELEDİYESİ İŞÇİYE ZAM VERMEDİ GREV KARARI ÇIKTI!

Ali Kılıç başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Maltepe Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Sendika grev kararı aldı

CHP'Lİ MALTEPE BELEDİYESİ İŞÇİYE ZAM VERMEDİ GREV KARARI ÇIKTI!

Ali Kılıç başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Maltepe Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Sendika grev kararı aldı

10 Şubat 2021 Çarşamba 11:54
CHP'Lİ MALTEPE BELEDİYESİ İŞÇİYE ZAM VERMEDİ GREV KARARI ÇIKTI!

DİSK Genel-İş Sendikasından yapılan açıklamada, “TİS görüşmelerinde aylardır anlaşma sağlanamaması üzerine, yarın (10 Şubat Çarşamba) grev kararı asılacak” denildi. Buna rağmen anlaşmaya varılamaması üzerine, işçiler 26 Şubat tarihinde greve çıkacak.

DİSK-Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 Nolu Şube ile Maltepe Belediyesi şirketleri Mataş ve Maltepe Mataş'ın üyesi bulunduğu SODEMSEN (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) arasında yürütülen ve 1500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) aylardır sürüyordu. Bu görüşmelerde anlaşmaya varılamadı.

İşçilere resmi enflasyonun bile yarısı zam teklifi

Geçen 6 ayda Maltepe Belediyesi yönetimi ve SODEMSEN enflasyonun bile altında zam tekliflerinde bulundu. İlk teklifte yüzde 6, ikinci teklifte yüzde 7 teklif gelince TİS görüşmeleri tıkandı. İşçiler, meseleyi masada çözmek istediklerini ancak belediyenin bu tutumunun kendilerini greve zorladığını ifade etti.

"Üç senede zam alamadık, yüzde 4'lük zamlarla maaşlarımız yarı yarıya eridi"

Evrensel’de yer alan habere göre; Maltepe Belediyesi Dış Temizlik İşçisi Selçuk Sayar, “Biz verdiğimiz emeğin karşılığını almak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, belediye yönetiminden de haklı mücadelemize katkı sunmasını bekliyoruz” dedi. Kanun hükmünde kararname ile belediye şirketlerine geçirilen ve sözleşmeleri Yüksek Hakem Kurulu tarafından bağıtlanan belediye işçileri 3 sene boyunca yüzde 4’lük zamma mahkum edilmişti. 3 sene boyunca ücretlerinin sürekli eridiğini vurgulayan Selçuk Sayar, “3 senede herhangi bir zam alamadık yüzde 4’lük zamlarla maaşlarımız yarıdan yarıya eridi. 3 senenin sonunda belediye yönetimiyle görüşmeler talep ettik, belediye her görüşmede farklı sorunlar çıkardı, süreci her seferinde uzatmaya çalıştı. Masada çözmek istediğimiz meseleyi buralara taşıdılar belediyenin bu tutumuna karşı; tek çaremiz, grev hakkımızı kullanmaya karar verdik” dite konuştu.

"Yönetim bizi sürekli oyalıyor"

Maltepe Belediyesi Fen İşleri ve Yol Yardım Birimi Baştemsilcisi Cihan Demir, “Bizim toplantılarımız yaklaşık 5-6 aydır devam ediyor fakat bu süre boyunca gördük ki SODEMSEN adı altında bizi sürekli oyalayan bir yönetim var. Aslında biz burada belediye yönetiminden çok fazla bir şey istemiyoruz. İşçi arkadaşlarımız burada verdiği emeğin karşılığını, hakkını istiyor. Belediye yönetimi burada kendisinin bütçesinin olmadığını söyleyerek önce yüzde 6 iki hafta sonra da yüzde 7 gibi komik bir ücret teklifiyle geldi, kabul etmedik” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3