ÇEKSİAD’A İADE- İ İTİBAR

OHAL kapsamında çıkarılan 701 sayılı KHK ile kapatılan Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD) yeniden açıldı. ÇEKSİAD bu kararla kaldığı yerden bölgeye ve iş dünyasına hizmete devam edecek.

ÇEKSİAD’A İADE- İ İTİBAR

OHAL kapsamında çıkarılan 701 sayılı KHK ile kapatılan Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD) yeniden açıldı. ÇEKSİAD bu kararla kaldığı yerden bölgeye ve iş dünyasına hizmete devam edecek.

11 Şubat 2020 Salı 17:09
ÇEKSİAD’A İADE- İ İTİBAR

22 Aralık 2017’den itibaren 17 bin başvuruyu sonuçlandıran ve 660 göreve iade kararı veren Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin ilk kararlarını vermeye devam ediyor. Ohal komisyonu bir derneği daha açtı. Temmuz 2016’da kapatılan Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD) da OHAL komisyonu tarafında yeniden açıldı.

ÇEKSİAD Komisyon kararı ile aklandı

Ohal komisyon kararında ÇEKSİAD’ın yeniden açılması ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Komisyon tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile yapılan yazışmalardan başvurucu hakkında terör örgütleri ile Milli Güvenlik Kurulu'nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatını ortaya koyan herhangi bir bilgi ve belge elde edilmediği tespit edilmiştir.” Denildi.

“Bir yanlış sonucu derneğimiz hak etmediği ithamla karşı karşıya kaldı. Komisyon haklılığımızı tescil etmiştir” dedi.

Boşluğu doldurulamadı

ÇEKSİAD kurulduğu 2007’den beri bölgeye, ülke ekonomisine ve iş dünyasına önemli hizmet ve katkıları oldu. Dernek bünyesinde; ülkemiz ekonomisine yön veren önemli iş idamlarının olduğu ÇEKSİAD, sadece Çekmeköy’e değil, ülke ekonomisi ve gelişimine de ciddi katkıları oldu. Dernek üyeleri birçok sosyal sorumluluk projesine imza attığı gibi, yeni yatırımlarla da hem istihdam sağladı hem de ekonomiyi canlandırdı. ÇEKSİAD’ın kapatılması bölgede büyük boşluk oluştururken, bu boşluğu hiçbir dernek kapatamadı.

Kaldığı yerden devam

İade – i itibarla ÇEKSİAD’ın yeniden açılması hem iş dünyasında hem de bölgede heyecan yarattı. Önümüzdeki günlerde kurucu ve yönetim kurulu üyelerinin istişareleri ile yol haritası çizilecek. Derneğin yeni merkezinin belirlenmesi ile birlikte kaldığı yerden devam edecek.

Son Güncelleme: 12.02.2020 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72