Çekmeköy’ün kaymak tabakasına kıyak girişimi!

Çekmeköy Merkez Mahallesi’nde imar transferi ile Toplusoylar, Topuzlar ve Paktezel ailelerine milyon liralık rant girişimi, belediye meclisinde oy çokluğu ile geçti. Aynı mahallede gecekondular yıkılmış ve birçok aile perişan olmuştu.

Çekmeköy’ün kaymak tabakasına kıyak girişimi!

Çekmeköy Merkez Mahallesi’nde imar transferi ile Toplusoylar, Topuzlar ve Paktezel ailelerine milyon liralık rant girişimi, belediye meclisinde oy çokluğu ile geçti. Aynı mahallede gecekondular yıkılmış ve birçok aile perişan olmuştu.

05 Aralık 2019 Perşembe 12:13
Çekmeköy’ün kaymak tabakasına kıyak girişimi!

Toplusoylar ve Kopuzlara milyonluk kıyak!

Merkez Mahallesi 566/9,10 parsellerdeki imar transferleri belediye meclisinde görüşüldü. Bu imar transferiyle, Emlak piyasa değeri yüksek bir yere transfer gerçekleştiğinde, 2500 m2 lik ek imar hakkı ile en az 5 milyon değerinde bir rant yaratılacağı konuşuldu. Aralarında Toplusoylar ve Topuzlar gibi Çekmeköy’ün kaymak tabakasına yönelik rant girişimi Ak partili ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile oy çokluğu ile geçti. CHP, İYİ Parti ve bağımsız meclis üyesi Erdoğan Bozkurt ise bu rant girişimine hayır dediler.

Erdoğan Bozkurt: Bu rant girişimine kimse ortak olmasın

Çekmeköy Belediye meclis bağımsız meclis üyesi Erdoğan Bozkurt, gündemle ilgili söz alarak bu rant girişimini detaylı olarak anlatı. Erdoğan Bozkurt, imar transferi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

İmar Transferine konu yapılan arsalar ile transfer yapılan arsaların piyasa emlak değerleri aynı mıdır? Yapılacak konut yada dükkanların her iki yer arasında m2 birim maliyeti farklı mıdır? m2 si 3000 TL edecek bir yerden transfer edilen imar hakkı m2 si 6000 tl edecek bir yere transfer edildiğinde oluşacak haksız rant ile kim niye zenginleştirilmek istenmektedir.

Transferi yapılmak istenen arsalarda 18. madde uygulaması yapılmış neticede uygulama sonrasıtoplamda 600 m2 bulan 2 adet arsa ortaya çıkarılmıştır. En fazla 350 m2 lik kısmının imar hakkı transfer edilecekken, idare bu işlemi ne kadarlık arsa payından yapmayı planlamaktadır.

Çekmeköy merkez mahallelerinin imar planlarında 500 m2 nin altındaki arsalarda emsal değil, çekme mesafeli ve 12,50 h yükseklik uygulandığı düşünüldüğünde, imar transferi planlanan 566 / 9 ve 10 parsellerde yaklaşık 2500 m2 inşaat uygulanabileceği, bu 2500 m2 nin transfer edileceği düşünülmektedir. İmar transferi için bu vasıfta 2 arsa özellikle mi seçilmiştir. 16 kişi hangi koşulda bu arsalara hissedar olmuştur. Bu ortaklaşma imar transferi yoluyla bir rant ortaklaşması mıdır? Benim Belediye Meclisine önerim; 17. Ortak olarak Belediye idaresinden belli bir kişi yada gruba bu rant ortaklığına ortak olmasına imkan tanımasın. Bu imar transferiyle, Emlak piyasa değeri yüksek bir yere transfer gerçekleştiğinde, 2500 m2 lik ek imar hakkı ile en az 5 milyon değerinde bir rant yaratılacağı ortadadır.

“Bu kapital hırstan hiç mi rahatsız olmazsınız?

Tüm bunlardan bağımsız olarak, 1.5 yıldır aynı dere bandında gecekonduları yıkılıp mağdur olan aileler varken, bu aileler yıkımı yapılan yerde tahta barakalar yapıp orada yaşam mücadelesi verirken, hastalıklarla ve yoksullukla boğuşurken, dertlerini, çaresizliklerini anlatmak için kapı kapı dolaşırken; siz egemenler, aynı dere bandında kurmuş olduğunuz bu rant ortaklığından, kapital hırsından hiç mi rahatsız olmazsınız. Şahsen ben bu meclisin bir üyesi olarak vicdanen rahatsızlık duyuyorum. Siz hiç mi rahatsız olmadınız bu talepten. Anlamak mümkün değil.

Son Güncelleme: 17.08.2020 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72