ÇEKMEKÖY’DE BUDA OLDU. PARK, AKARYAKIT İSTASYONU OLUYOR!

Mülkiyeti Çekmeköy Belediyesi’nde olan Mimar Sinan Mahallesi’ndeki yeşil alan plan değişikliği ile ‘Akaryakıt istasyonu alanı’ lejantına alınarak daha sonra satışı yapılacak. Gerekçe ise evlere şenlik: Mahallede akaryakıt istasyonu eksikliği var!

ÇEKMEKÖY’DE BUDA OLDU. PARK, AKARYAKIT İSTASYONU OLUYOR!

Mülkiyeti Çekmeköy Belediyesi’nde olan Mimar Sinan Mahallesi’ndeki yeşil alan plan değişikliği ile ‘Akaryakıt istasyonu alanı’ lejantına alınarak daha sonra satışı yapılacak. Gerekçe ise evlere şenlik: Mahallede akaryakıt istasyonu eksikliği var!

09 Kasım 2019 Cumartesi 14:00
ÇEKMEKÖY’DE BUDA OLDU. PARK, AKARYAKIT İSTASYONU OLUYOR!

EĞİTİM VADİSİNDEN RANT VADİSİNE!

Çekmeköy ‘Eğitim vadisinden’, ‘Rant vadisine’ doğru hızla ilerliyor. İmarla ilgili yapılanlar artık kimseyi şaşırtmıyor. Belediye gayrı menkullerini bir bir elden çıkartıyor. Son olarak mülkiyeti Çekmeköy Belediyesi’nde olan Mimar Sinan Mahallesi’ndeki 3580 ve 3581 parselindeki yeşil alanın 3 dönümlük kısmını ‘Akaryakıt İstasyonu alanı’ lejantına alınması ile ilgili plan değişikliği belediye meclisinde görüşülerek oy çokluğu ile başkanlık makamına havale edildi.

KAMUNUN MALI KİME VERİLECEK?

Mimar Sinan Mahallesi’nde FİBA Life Sitesi’nin kamu adına kullanılmak üzere Çekmeköy belediyesine terk ettiği park alanının 3 dönümlük kısmı akaryakıt istasyonu oluyor. 1/1000 ölçekli imar planı kapsamında 3580 ve 3581 parseldeki yeşil alanı ‘Akaryakıt istasyonu alanı’ lejantına alınıp sonrada satılacak.

EVLERE ŞENLİK KOMİSYON GÖRÜŞÜ: MAHALLEDE AKARYAKIT İSTASYONU EKSİKLİĞİ VAR!

Çekmeköy Belediyesi İmar komisyonu, söz konusu alanla ilgili inceleme ve rapor hazırlayarak belediye meclisine sundu. Komisyon raporundaki gerekçeler ise tam evlere şenlik. Komisyon raporunda ‘Mimar Sina, Hamidiye ve Çamlık Mahalleri kapsayan yakın çevrede Akaryakıt istasyonu eksikliği görülmüştür’ deniliyor. İmar komisyonunda yer alan CHP’li İlhan Bayram ve Selma Akın ‘şerh’ koyarak olumsuz görüş bildirdi.

KOMİSYON ÜYELERİ SİZ NEREDE YAŞIYORSUNUZ?

BU MAHALLERDE OKUL, SAĞLIK OCAĞI

EKSİKLİĞİ YOK MU?

İmar komisyonu raporunda 3 mahallede akaryakıt eksikliğinin olduğu vurgulanıyor. Kamu adına komisyon üyeleri Gülden Kıldan, Nazım Yeğin ve Turgay Tuna’ya soruyoruz: Siz nerede yaşıyorsunuz?, Bu mahalleleri hiç gezdiniz mi, vatandaşa ‘Bu mahallede neye ihtiyaç var’ diye sordunuz mu? Vatandaşın kullandığı parka mı göz diktiniz? Bu mahallelerde hiç mi okul, sağlık ocağı eksikliği yok?

İBB OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRDİ

Söz konusu park alanında yapılacak akaryakıt istasyonu ile ilgili İBB Ulaşım planlama müdürlüğü; ‘Akaryakıt ve servis istasyonu alanı düzenlenmesi ile fonksiyon açısından bölgeye ilave ulaşım ve trafik yükü geleceğinden, bölgesel ulaşım sistemi açısından uygun bulanmamıştır” denilerek olumsuz görüş bildirdi. Yine İBB yeşil alan Müdürlüğü de, ‘ hazırlanan plan teklifi plan onama sınırı içerisindeki yeşil alan miktarının korunduğu ancak toplam donatı alanı miktarının azaldığı görüldüğünden; hazırlanan plan tadilatı teklifi komisyonumuzca uygun görülmemektedir’ diyerek olumsuz görüş bildirdi.

MUHALEFET: YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

Söz konusu alanda yapılacak akaryakıt istasyonu ile ilgili komisyon raporu muhalefetin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile geçti. CHP Grup başkan vekili Ünal Bellek, yeşil alanlarının parçalanmasını ve ticari alanlara dönüştürülmesine karşı olduklarını söyleyerek konuyu hem İBB’ye hem de yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72