ÇEKMEKÖY KAİ’DEN AZERBAYCAN’A ANLAMLI DESTEK

Çekmeköy Kars Ardahan Iğdır Derneği (KAİ) düzenlediği bir programla Azerbaycan’a destek açıklaması yaptı. Dernek Başkanı Rıfat Karakaya ‘’Kardeş ülke Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz’ dedi.

ÇEKMEKÖY KAİ’DEN AZERBAYCAN’A ANLAMLI DESTEK

Çekmeköy Kars Ardahan Iğdır Derneği (KAİ) düzenlediği bir programla Azerbaycan’a destek açıklaması yaptı. Dernek Başkanı Rıfat Karakaya ‘’Kardeş ülke Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz’ dedi.

25 Ekim 2020 Pazar 22:48
ÇEKMEKÖY KAİ’DEN AZERBAYCAN’A ANLAMLI DESTEK

Çekmeköy Kars Ardahan Iğdır Derneği, Taşdelen’de bir araya gelerek Azerbaycan’a destek açıklaması yaptı. Düzenlenen programa KAİ yönetiminin yanı sıra; Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Sezgin, Sancaktepe İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yakup Süleymanoğlu, muhtarlar Engin Çelik, Orkun Karakaya ve Sertif Yılmaz, Meclis üyeleri, Avukat Sema Kılıç, Yalçın Demirkol ve hemşeri iş adamları katıldı.

Karakaya: Kardeş Azerbaycan’ın yanındayız

Basın bildirisini okuyan KAI Başkanı Rıfat Karakaya, “Ermenistan’ın bu alçakça tutumu karşısında yeterli bir tepkiyi ortaya koyamayan uluslararası kuruluşlar çifte standartını bir kez daha sergilemektedirler. Minsk 3’lüsü denilen ABD, Rusya ve Fransa; yaklaşık 30 yıldır bu bölgede sorunu çözememiş, Azerbaycan Türk soydaşlarımızın, Müslüman kardeşlerimizin katledilmesine göz yummuş ve dolaylı yollardan bu duruma destek olmuştur. İşgal edilen topraklar can kardeşimiz Azerbaycan topraklarıdır. Ermenistan hukuksuz bir şekilde bölgeyi işgal etmiştir. Sivil toplum örgütleri olarak Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü koruma ve halkına sahip çıkma mücadelesinde sonuna kadar yanındayız, gönülden destekçisiyiz. Ermenistan’ın sorumsuzca işgali ve saldırıları karşısında şehit düşen soydaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyoruz ve bir kez daha Ermenistan’a derhal bu hukuksuz girişime son vermesi çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Özgür Kip: Tüm Mazlumların yanındayız

“İlkesel olarak bütün savaşlara karşıyım” diyen Özgür Kip, “Meşru müdafaa dışında hiçbir savaşın kutsanacak bir taraf yoktur. Bugün nerede savaş var ise biz oradaki mazlumun yanındayız. Ermenistan, uluslararası arası hukuk tarafından tespit edildiği üzere Azerbaycan devletinin topraklarını işgal etmiştir. Ayrıca devam eden savaşta savaş hukukuna aykırı bir şekilde sivil halkın hedef alındığını görmekteyiz. Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları terk ederek sivil halka saldırılara son vermesini talep ediyorum” dedi.

Çekmeköy KAİ kurucu başkanı Nejdet Yılmaz’da yaptığı konuşmada “Yıllardır ermeni katliamı iddialarının Ermenistan’ın saldırılarıyla asılsız olduğu tekrar ortaya çıkmıştır. Ermenistan’ı işgal ettikleri topraklardan çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Yalçın Demirkol: Haklı davalarında kardeşlerimiz yanındayız

Kars Ardahan ve Iğdır Derneği Başkan Yardımcısı Yalçın Demirkol da yaptığı değerlendirmede, “Ermenistan, sivil yerleşim bölgelerine saldırmakla büyük bir savaş suçu işlemektedir. Dünya bu zulme daha fazla sissiz kalamaz, kalmamalıdır. Azerbaycan, davasında her şekilde haklıdır. Bizler Türk halkı olarak, iki devlet tek millet inancıyla bu haklı davada sonuna kadar kardeş ülke Azerbaycan’ın yanındayız” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
çekmeköyKAIAzerbaycan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72