BUDA ALİ KILIÇ’IN BETON PARKI!

CHP’li Ali Kılıç başkanlığındaki Maltepe Küçükyalı Çınar Mahallesi'nin tek yeşil alanı Atatürk Parkı’nın, yenilenme adı altında betonlaştırılmasına mahalleli tepki gösteriyor. Park açılınca mahalle sakinleri beton park görüntüsüyle karşılaştı.

BUDA ALİ KILIÇ’IN BETON PARKI!

CHP’li Ali Kılıç başkanlığındaki Maltepe Küçükyalı Çınar Mahallesi'nin tek yeşil alanı Atatürk Parkı’nın, yenilenme adı altında betonlaştırılmasına mahalleli tepki gösteriyor. Park açılınca mahalle sakinleri beton park görüntüsüyle karşılaştı.

04 Mayıs 2021 Salı 11:18
BUDA ALİ KILIÇ’IN BETON PARKI!

İstanbul Maltepe Küçükyalı Çınar Mahallesi’ndeki parkın yenilenme adı altında betonlaştırılmasına mahalleli tepki gösteriyor. Geçtiğimiz yüzyılda içinden dere akan bir bostan olan park, son birkaç aya kadar ise semte adını veren çınarları, oyun parkı ve dinlenme alanları ile mahallelinin nefes alabildiği yeşil bir alanken bugün önemli ölçüde betonlaştırılmış durumda.

PARKTAKİ TAHRİBAT NASIL GELİŞTİ?

Mahalledeki Atatürk Parkı’nın binalar arasında yapılaşmanın olmadığı tek bölge olarak kaldığı için deprem toplanma alanı olarak da ilan edildiğine dikkat çeken mahalleli parktaki tahribatın önce ağaçların sert bir şekilde budanması ile başladığını dile getirdi. Maltepe Belediyesinin Park ve Bahçeler Müdürlüğünün bu budamanın ardından parkla ilgili bir yenileme projesi başlatarak parkı tamamen kapattığını aktaran mahalleli, “Park, içinde neler olduğu görülemeyecek şekilde yüksek demir levhalarla kapatılmıştı. 30 Nisan 2021 tarihinde, tam da sokağa çıkma yasağının başladığı gün, bu levhalar kaldırıldı ve parkımızın toprağına tamamıyla beton döküldüğünü gördük. Kentimizin ve mahallemizin toprağına, suyuna, hayvanlarına, yaşam mekanlarına ve çevresine duyarlı bir vatandaş olarak bu yenileme projesine itiraz ediyoruz” dediler.

"TOPRAĞIN ÖLDÜRÜLMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Parkın bu haline tepki gösteren mahalleli sosyal medyadan betonlaşmanın kaldırılmasını isteyen bir kampanya başlattı. Tüm canlılara bir yaşam alanı kuran kentsel çevrenin, betonla kaplanarak, toprağın tamamıyla öldürülmesini kabul edilemeyeceğini belirten mahalleli, “Başka türlü bir kent peyzajı ve park anlayışı mümkün olmalı. Kent parklarımız betonla kaplı olmak zorunda değil. Sadece insanların değil, toprağın, hayvanların, ağaçların ve bitkilerin de kentin sakinlerinden biri olarak görülmesini talep ediyoruz” dediler.

"BETON KALDIRILSIN!"

Yeşil alanların ve tarihi yapıların kentin belleğinde önemli bir yer tuttuğunu dile getiren mahalleli, “Her yapıyı otel olarak görüp her alanı bir rant olarak gören anlayışla ortaklaşmayıp, kentli olmaktan doğan haklarımızı savunuyoruz/savunacağız. Atı alan Üsküdar’ı bu kez geçemeyecek. Maltepeli vatandaşlar olarak Küçükyalı’da açığa çıkan bu kent ve ekoloji tahribatına karşı duruyoruz. Atatürk Parkı’nın çevreye, toprağa ve tüm canlılara saygılı bir biçimde, betonsuz bir şekilde kent sakinine kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Atatürk Parkı’na dökülen betonun kaldırılmasını, buradaki projenin değiştirilmesini ve yerine daha çevreci yöntemlerle ekolojiyi tahrip etmeyen, yaşamın çeşitliliğine varlık tanıyan biçimde bir park planlamasının yapılmasını talep ediyoruz” dediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72