Beykoz’da doğa katliamı devam ediyor…

Ormanlık alan için imar planları yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beykoz’da Kuzey Kirazlı ve Güney Kirazlı özel ormanlarına 553 adet villa yapılmasını öngören projenin imar planını yayımladı.

Beykoz’da doğa katliamı devam ediyor…

Ormanlık alan için imar planları yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beykoz’da Kuzey Kirazlı ve Güney Kirazlı özel ormanlarına 553 adet villa yapılmasını öngören projenin imar planını yayımladı.

17 Aralık 2018 Pazartesi 16:00
Beykoz’da doğa katliamı devam ediyor…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beykoz'da toplam 2 milyon 470 bin 186 metrekarelik özel orman alanına481 milyon yatırım bedeliyle 553 adet villa yapılmasını öngören projenin imar planlarını bugün askıya çıkardı. Proje hayata geçirilirsesahil çamı, meşe, gürgen, kestane, yalancı akasya gibi türlerin bulunduğu en az 5 bin ağacın yerine villalarve bağlantı yolları yapılacak. CHP’nin bugüne kadar projeyle ilgili açtığı 2 farklı dava bulunuyor ve bu davaların mahkeme süreçleri halen devam ediyor.

Ormanlık alana villa projesi için ÇED sürecine gerek görülmedi

Proje sahasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde Çevresel Etki Değerlendirme’ye (ÇED) gerek olmadığı yönünde karar verilmişti. CHP İBB meclis üyeleri de ÇED sürecinin uygulanmaması yönündeki bu karara karşı dava açmıştı. Ayrıca İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ve Beykoz Orman İşletme Şefliği sınırları içinde bulunan bu alan 1995’te “Doğal Sit Alanı”, 2018’de ise İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından “nitelikli doğal koruma alanı” ve “sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” olarak belirlenmişti.CHP İBB meclis üyelerinin doğal SİT alanının statüsünde yapılan değişikliğe ilişkin Kasım 2018’de açtığı davanın da mahkeme süreci halen devam ediyor. Henüz hukuki süreçlerin tamamlanmamasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nınprojeyle ilgili imar planlarını yayımlamasına CHP’den sert tepki geldi.

CHP planların iptali için dava açmaya hazırlanıyor

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayımladığı imar planlarının iptali için kısa süre içinde dava açacaklarını söyledi. Kaftancıoğlu, “AK Partililer İstanbul’u kaybedeceklerini öngördükleri günden beri kente ihanet etmek için birbirleriyle yarışmaya başladı. Yıllardır İstanbul’a ihanet ediyorlar ama özellikle son aylarda yeşil alan, sit alanı fark etmeden kentin her alanına saldırıyorlar” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72