Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a olağandışı yetki

AK Partili i Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'a, taşınmaz tahsisi ve kira protokolleri yapma yetkisi verildi.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a olağandışı yetki

AK Partili i Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'a, taşınmaz tahsisi ve kira protokolleri yapma yetkisi verildi.

11 Ekim 2020 Pazar 10:45
Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a olağandışı yetki

AK Partili Beykoz Belediyesi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı’nca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar, dernekler ile meslek odalarına taşınmaz tahsis ve kiraya verilmesi gibi konuları da içeren protokol yapma yetkisini ilçe belediye başkanı Murat Aydın’a oyçokluğuyla verdi.

Beykoz Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, 1 Ekim’de yazdığı yazıda, ilçe belediye başkanı Murat Aydın’a ilgili mevzuata atıfta bulunarak kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan derneklerle ortak hizmet işbiliği protokolü yapılması için yetki verilmesini istedi. Bu yetki talebi, taşınmaz mal alımı, satımı, tahsisi, kiralanması gibi konuları da içeriyor. Teklif, düzenlenen ilçe meclisi gündemine geldi.

Teklife ilişkin söz alan Cemal Sataloğlu, kanunlara göre belediyelerin dernek ve vakıflara doğrudan taşınmaz tahsis edemeyeceğini belirterek “Kimin malını kime vermeyi düşünüyorsunuz? Hangi kamu varlıklarının ne amaçla kullanılacağını ve hangi vakıfların ne amaçla bu varlıklara talip olduğunu bilmiyoruz. Ucu açık ve genel bir yetkilendirme talebi olan bu madde için ret oyu vereceğiz” dedi. Teklif, CHP’nin “ret” oyuna karşın AK Partili Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Lazkopat 2020-10-11 16:12:52

Verin ya kamunun malını derneklere cemaatlere verin. Nun okullarina, türgeve peşkeş çekin. Deveyi diken, insanı da jetski ye bindiren yaranır zaten. Helikopterle tepemizde çok dolaşmalarından belli zaten bir naneler dönüyor!

banner3