Askeri Lojmanların park olması için Sancaktepeliler seferber oldu

Sancaktepe’liler 79 bin metrekare alanı olan eski askeri lojmanlarının, park ve sosyal yaşam alanı yapılmasıı için geniş katılımlı bir organizasyon yaptı. Katılımcılar hem alanı temizledi hem de seslerini duyurdu.

Askeri Lojmanların park olması için Sancaktepeliler seferber oldu

Sancaktepe’liler 79 bin metrekare alanı olan eski askeri lojmanlarının, park ve sosyal yaşam alanı yapılmasıı için geniş katılımlı bir organizasyon yaptı. Katılımcılar hem alanı temizledi hem de seslerini duyurdu.

08 Eylül 2020 Salı 00:36
Askeri Lojmanların park olması için Sancaktepeliler seferber oldu

İstanbul’un deprem gerçeği ile karşı karşıya olduğu bu günlerde Sancaktepe halkı eski lojmanların park olmasını istiyor. Meclis ve İnönü Mahallelerinin deprem noktasında yeterli alanın olmaması iki mahallede toplam 50 binin üzerinde vatandaşın yaşadığı bölgede bulunan 79 bin metrekare alanın yeşil alan olarak kalmasını isteyen bölge halkı yetkililerden gerekeni yapılmasını istiyor. Eski Askeri Lojmanlarının 79 bin metrekare olduğunu, Sancaktepe İlçesinin hizmetine Park ve Sosyal alan olarak tahsis edilmesini istediklerini dile getiren CHP ilçe başkanı Muharrem Aydın, alanda basın açıklaması yaptıktan sonra programa katılanlar ile alanda bulunan çöpleri topladılar.

İLÇE BAŞKANI AYDIN YETKİLERE SESLENDİ

Chp İlçe Başkanı Muharrem Aydın, “Başta Sancaktepe Kaymakamlığı, Sancaktyepe Belediye Başkanlığı, Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediye Başkanlığına sesleniyoruz. Bu alanın bundan sonraki süreçte her yerde olduğu gibi betonlaşmasına izin vermeyeceğiz. Gerek CHP olarak, gerekse STK’lar olarak, diğer siyasi partiler ve Meclis ve İnönü mahallesi sakinleri olarak hep beraber buradaki alanın tamamen yeşil alan olarak ayrılmasına arzu ediyoruz”.

ALPER YEĞİN: YEŞİL VE SOSYAL ALAN OLMASINI İSTİYORUZ

Konunun sürekli takipçisi olan İBB İSTAÇ A.Ş’ Başkan Danışmanı Alper Yeğin, “Bugün burada amacımız farkındalık oluşturmak. Sancaktepe’lilere ve Çekmeköy halkı için bu alanın park olarak kalmasını istiyoruz. Park olarak halkımıza hizmet vermesi için bu alandan sesimizi tüm yetkililere duyurmaya çalışıyoruz. Sancaktepe’li olarak burasının yeşil ve sosyal alan olarak tahsis edilmesini istiyoruz” dedi.

‘’SANCAKTEPE'DE YEŞİL ALAN KALMADI’’

Eski Askeri Lojmanlarının hazine mülkiyetinde olduğunu dile getiren İstanbul Halk Ekmek A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkan Vekilli Özgen Nama, “İstanbul’un en yeşil ilçesi olan Sancaktepe de yeşil alan kalmadı. Bulunduğumuz alan Çekmeköy İlçesine kalıyor. İlginçtir Şile otobanı hemen yanında olan yer Çekmeköy’e bırakılmış. Eski askeri lojmanları ilçemize yeşil alan olarak tahsisi edilmesini istiyoruz” dedi.

Sancaktepe İlçe Başkanlığın Doğa ve Kent Hakları Komisyonu tarafından tarafın dan eski Askeri Lojmanlar da yapılan program CHP İlçe Başkanı Muharrem Aydın, İBB İstaç A.Ş’ Başkan Danışmanı Alper Yeğin, İstanbul Halk Ekmek A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkan Vekilli Özgen Nama, Sarıgazispor Klüp Başkanı Sedar Turhan, STK temsilcileri, muhtarlar İlçe örgütü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda hazırlanan simit ve meyve sularının dağıtımı yapılırken 79 dönümlük alanında bulunan çöpler toplanarak İBB İstaç A.Ş gönderilen araçlar ile toplanan çöpler alındı.

Son Güncelleme: 08.09.2020 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72