Albayrak: “Trabzonlular Derneği siyasete alet edilemez!”

Albayrak: “Trabzonlular Derneği siyasete alet edilemez!”

22 Şubat 2019 Cuma 18:02
Albayrak: “Trabzonlular Derneği siyasete alet edilemez!”

Çekmeköy Trabzonlular Derneği Başkanı Hasan Keleş’in CHP Adayı Seyfettin Yıldırım’ı desteklediğini söylemesine Kurucu Başkan Erdal Albayrak’tan itiraz geldi. Albayrak, “Çıktığımız bu yol bu açıklama ile bir yol kazasına dönüşmüştür. Derneğimiz siyasete alet edilemez Bu yanlışı kabul etmek mümkün değildir” dedi.

Çekmeköy Trabzonlular Derneği son dönemlerde Başkan Hasan Keleş’in açıklamaları ile gündemdeki yerini korudu. Dernek Başkanı Hasan Keleş, CHP Adayı Seyfettin Yıldırım’ı şahsi mimar Hasan Keleş olarak destekleyeceğini ve bunun derneği kapsayan bir karar olmadığını söyledi.

Albayrak: “Biz bunu şahsi bir karar olarak değerlendirmiyoruz”

Bu açıklamalardan tatmin olmayan hatta rahatsız olan bazı kurucu üyeler ve Kurucu Dernek Başkanı Erdal Albayrak bölge basınının önüne çıkarak konuyu değerlendirdi. Albayrak, “Kendisi her ne kadar şahsi derse desin biz bunu öyle algılamıyoruz. Derneğin olmazsa olmazı derneğin siyasete bulaştırılmaması. Burada her görüşten Trabzonlu var. Sayın Keleş Çekmeköy’de 20 yıldır mimar. Daha önce neden böyle bir açıklama yapmadın. Daha önce bu tanınmış fenomen kimliğini neden kullanmadın, yoksa daha sonra Nobel mi aldın bizim mi haberimiz yok?” dedi.

“Keleş, dernek için önemli işler yaptı”

Erdal Albayrak konuşmasında Hasan Keleş’in dernek için önemli hizmetler yaptığını söyleyerek, “Kendisi bu dernekte çok önemli bir isimdir. Yaptığı işler herkesin takdirini kazanmıştır. Kendisi aklı ile, eğitimi il, çalışkanlığı ile sevdiğimiz bir arkadaşımız. Kendisi ile aynı dernekte 6 yılda yöneticilik yaptığım bir dostum. Biz sadece Çekmeköy Trabzonlular Derneği’nin başkanı olduğu bu dönemde yaptığı açıklamayı yanlış ve basiretsiz buluyoruz.

Geçmişte kendisinin siyasi beklentileri için emek vermiş yüzünü kızartmış arkadaşlarından biriyim. Arkadaşımızın her türlü mevki ve makam hak ettiğine dair en ufak bir şüphemiz yok.

“Bu sorumluluk tüm yönetimin”

Çekmeköy Trabzonlular Derneği olarak her görüşten hemşerimizi bir arada tutmak için birleştirip kaynaştırmak için çıktığımız bu yol bu açıklama ile bir yol kazasına dönüşmüştür. Bu hatanın tek sorumlusu Hasan Keleş değil aynı zamanda yönetim kuruludur. Herkes şunu biliyor ki seçimlere bir ay kala yapılan bu açıklama derneğimize yapışmıştır.

“Siyasetin yeri siyasi partilerdir”

Ben ise rahatsız olan arkadaşlarımın duygu ve düşüncelerini aktarmak zorundayım. Bu açıklamadan sonra yaşanan süreç sıkıntıyı daha büyütmüştür. Kendini dernekten ayırarak bir değer olarak gören başkanın açıklamaları inandırıcı bulunmamıştır. Kamuoyundaki algının düzeltilmesi adına Çekmeköy Trabzonlular Derneği her zaman her partiye eşit mesafede duracak bunu söylemek zorundayız. Siyaset yapmak isteyen arkadaşımız, dernek üyelerimiz ile istişare eder ve onun arkasında dururuz. Burada STK ya da siyaset arasında bir seçim yapmalılar ki biz de onları destekleyebilelim” dedi.

Son Güncelleme: 25.02.2019 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3