AK Partili isimden Üsküdar Belediyesi'nden 3 ihale

AK Parti’den Çankırı belediye başkanlığı aday adayı olan eski bürokrat Arif Emecen, AK Partili Üsküdar Belediyesi’nden, toplamı 138 milyon 837 bin TL tutan 3 ihale aldı.

AK Partili isimden Üsküdar Belediyesi'nden 3 ihale

AK Parti’den Çankırı belediye başkanlığı aday adayı olan eski bürokrat Arif Emecen, AK Partili Üsküdar Belediyesi’nden, toplamı 138 milyon 837 bin TL tutan 3 ihale aldı.

21 Mart 2022 Pazartesi 12:25
AK Partili isimden Üsküdar Belediyesi'nden 3 ihale

Üsküdar Belediyesi, "Libadiye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kapalı Otopark ve Pazaryeri Tamamlama Yapım İşi" ihalesi için Kristal Elektrik Raylı Sistemler Ltd. Şti. + Temelkon Mühendislik İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. ortaklığı ile 67 milyon 990 bin TL’ye sözleşme imzaladı.

Odatv'de yeralan habere göre; Söz konusu projenin ilk aşaması ile ilgili geçen yıl Mayıs ayında yapılan ilk ihaleyi de yine aynı ortalık 54 milyon 500 bin TL bedelle almıştı.

AK PARTİ’DEN ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLMUŞTU!

Kristal Elektrik firmasının büyük ortağı Arif Emecen, 2019 Mart ayında yapılan yerel seçimler öncesinde AK Parti’den Çankırı Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmuştu. Emecen, iş hayatı süresince birçok büyükşehir belediyesinde yönetici olarak görev yaptı.

Emecen’nin firması, Üsküdar Belediyesi’nden “Gelecek Üsküdar İnşaat Yapım Yıkım ve Bina Tesisat Altyapı İşi” ihalesini de almıştı.

16 milyon 347 bin TL’lik ihale için Üsküdar Belediyesi ile 6 Ocak 2022 tarihinde sözleşme imzalamıştı. Emecen’in firması, son bir yıl içinde ortak olarak girdiği 3 ihale ile Üsküdar Belediyesi’nden toplam 138 milyon 837 bin TL’lik ihale almış oldu.

ARİF EMECEN KİMDİR

Arif Emecen, 15 Şubat 1964 yılında Çankırı'nın Kurşunlu ilçesine bağlı Eski Ahır köyünde dünyaya geldi. Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden 1986 yılında mezun oldu.

TEDAŞ ve TEAŞ'ta işletme mühendisi ve kontrol mühendisi olarak çalıştı.

Melih Gökçek zamanında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Emecen, 1995-2000 yılları arasında Ankaray Raylı Sistem İşletmesi'nde, 2000-2005 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İstanbul Ulaşım A.Ş'de Genel Müdür Yardımcılığı, 2005-2014 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2014-2016 yılları arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik yapan Emecen, 2016'da İETT Genel Müdürü olarak atandı. 21 Kasım 2017 tarihinde dönemin Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından görevden alındı. 31 Mart 2019 belediye seçimlerinde AKP'den Çankırı Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Emecen, partisince aday gösterilmedi.

Seçimlerin ardından (Kasım 2019) Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi Trabzon Ulaşım (TULAŞ) A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Uzun süre Trabzon siyasi gündemini meşgul eden atama, bir yıl sonra Emecen'in bu görevinden (24 Kasım 2020) istifası ile sonuçlandı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3