Adalar Belediyesi’nde skandal ortaklık iddiası!

Eski fayton bekleme alanındaki dükkanların kiralanması işinde Adalar Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi ile CHP’li başkan yardımcısı arasında bir ortaklık olduğu iddiası Adalar gündemine oturdu.

Adalar Belediyesi’nde skandal ortaklık iddiası!

Eski fayton bekleme alanındaki dükkanların kiralanması işinde Adalar Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi ile CHP’li başkan yardımcısı arasında bir ortaklık olduğu iddiası Adalar gündemine oturdu.

16 Kasım 2020 Pazartesi 11:14
Adalar Belediyesi’nde skandal ortaklık iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), UKOME’nin aldığı karar gereği Adalar’da toplu taşıma işini yapan faytonları kaldırıp ulaşımı elektrikli araçlarla yapmaya başlamıştı. Bu kapsamda fayton bekleme alanının ortasında bulunan Adalar Belediyesine ait yapının, İBB’nin elektrikli araçların şoförlerin ihtiyaçları için kullanılması planlanmış ve bu doğrultuda Adalar Belediyesine bir yazı yazarak alanın ve yapının bu amaçla kullanılması için İETT’ye tahsis edilmesini talep eden yazıyı Adalar Belediyesine göndermişti.

2 ay sümen altı edildi

Ada Gazetesi Şükrü Abanoz’un haberine göre; İBB, Adalar’da toplu taşıma işini yapan elektrikli araçların şoförlerin ihtiyaçlarını görmesi için alanın ve yapının İETT’ye tahsis edilmesini isteyen yazıyı Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in iki ay sümen altı ettiği ve imzalanmadığı ortaya çıktı.

AK Partili meclis üyesi kiralamış

Panayır alanına döndürülmesi planlanarak büyük bir rant alanına çevrilmek istenen eski fayton bekleme alanındaki dükkanları Ak Parti Adalar Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş’un kiraladığı ortaya çıktı. İsmail Hakkı Durmuş’un Adalar Belediyesi’ndeki gizli ortağı ise Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in olduğu iddia edildi.

2 ay yazıyı imzalamamış!

Faytonların yasaklanıp toplu taşımanın elektrikli araçlara yapılmaya başlanması sonucu durak olarak önce Çınar Caddesi’nde ağaçları kesilerek katledilen Mehmet Bölük Parkı düşünülmüş. Bunun sebebi fayton bekleme alanının yukarıda bahsettiğimiz amaçla kullanılması ve alanın büyük bir rant alanına çevrilmesi… Bu kapsamda bir müddet boş kalan eski fayton bekleme alanının etrafında bulunan dükkanların AK Parti Adalar Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş ve belediyedeki gizli ortağı olduğu iddia edilen Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik ile beraber yıllık 180 bin TL karşılığında kiraladığı bundan dolayı İBB’nin alanın ve yapının İETT’ye tahsis edilmesini isteyen yazısını başkan yardımcısı Çelik’in iki ay sümen altında tuttuğu ve imzalamadığı ortaya çıktı.

İBB rant planını iptal etti

Panayır alanına çevirerek belediyedeki ortağı ile birlikte etrafındaki dükkanları yıllık 180 BİN TL’ye kiralayarak voliyi vurmak isteyen AK Parti Adalar Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş ve belediyedeki gizli ortağı olduğu iddia edilen başkan yardımcısı Engin Çelik’in bu sebeple İBB’nin söz konusu alan ve yapının İEET’ye tahsisi için Adalar Belediyesine gönderdiği yazıyı iki ay sümen altı yaptığı belirtiliyor. Ayrıca Durmuş’a bütün bilgileri Engin Çelik’in verdiği ve bu bilgiler üzerine Durmuş’un yerleri kiralayarak beraber büyük bir voli vurmaya hazırlandıkları gelen iddialar arasında. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ısrarlı tutumu sayesinde alanın elektrikli araçların bekleme durağı olması ve İETT’ye tahsis edilmesi sonucunda akıllara durgunluk veren plan bozuldu. Durmuş elinde kalan dükkanları şimdi başkasına devretmek istediği gelen bilgiler arasında…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72