Adalar Belediyesi depreme dayanaklı değil

Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, yapılan analizler sonrası belediye binasının 'riskli' yapı olduğunu ilan etti, yeni binanın yapılmasını istedi.

Adalar Belediyesi depreme dayanaklı değil

Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, yapılan analizler sonrası belediye binasının 'riskli' yapı olduğunu ilan etti, yeni binanın yapılmasını istedi.

21 Mayıs 2021 Cuma 14:06
Adalar Belediyesi depreme dayanaklı değil

Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen yazıda; Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın "riskli" yapı olduğunun tespit edildiğine dikkat çekildi.

Adalar Belediye Başkanlığı'nın; 20 Kasım 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Üstyapı Projeler Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda şöyle denildi:"Belediyemiz Başkanlığımızın bulunduğu ve Hizmet Binası olarak kullandığımız, Büyükada Maden Mahallesi Altınordu Caddesi 21 kapı numaralı ve 30 ada 15 parsel sayılı yerde bulunan yapının Riskli Bina Yönetmeliği'ne Göre Performans Analizi yaptırılmış olup raporun sonuç bölümüne göre "riskli" yapı olduğu tespit edilmiştir. Belediyemizce verilen hizmetlerin kesintiye uğramaması ve yeni yapı inşası için gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi hususunun bilgi ve gereğini arz ederim."Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması bekleniyor.Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, yapılan analizler sonrası belediye binasının 'riskli' yapı olduğunu ilan etti, yeni binanın yapılmasını istedi. Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıktı. Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen yazıda; Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın "riskli" yapı olduğunun tespit edildiğine dikkat çekildi.

Adalar Belediye Başkanlığı'nın; 20 Kasım 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Üstyapı Projeler Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda şöyle denildi:"Belediyemiz Başkanlığımızın bulunduğu ve Hizmet Binası olarak kullandığımız, Büyükada Maden Mahallesi Altınordu Caddesi 21 kapı numaralı ve 30 ada 15 parsel sayılı yerde bulunan yapının Riskli Bina Yönetmeliği'ne Göre Performans Analizi yaptırılmış olup raporun sonuç bölümüne göre "riskli" yapı olduğu tespit edilmiştir. Belediyemizce verilen hizmetlerin kesintiye uğramaması ve yeni yapı inşası için gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi hususunun bilgi ve gereğini arz ederim."Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması bekleniyor.

İMAMOĞLU: İSTANBUL'UN EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİ DEPREM

Ekrem İmamoğlu; 24 Haziran 2020 tarihinde yaptığı açıklamada; "Gerçekten İstanbul'un en önemli önceliği depremdir ve deprem dururken, şehrin sürecine katkı sunmayacağı gibi, zarar verebilecek başka kavramların bu şehri meşgul etmesini kabul edemiyorum" ifadelerini kullanmıştı. İmamoğlu'nun İstanbul'un en önemli önceliğinin deprem olduğunu ifade etmesine rağmen İBB'nin deprem bütçesini yüzde 65 düşürmesi çelişki olarak ifade ediliyor.

Son Güncelleme: 21.05.2021 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72