3. Havalimanı'na 42 Km'lik bagaj sistemi kuruldu

3. Havalimanı'nın bagaj sistemi tamamlandı. Taksim -Tuzla arası mesafeye denk gelen 42 kilometre uzunluğa sahip bagaj sistemi ile saatte 30 bin bagajı işlem yapılabilecek.

3. Havalimanı'na 42 Km'lik bagaj sistemi kuruldu

3. Havalimanı'nın bagaj sistemi tamamlandı. Taksim -Tuzla arası mesafeye denk gelen 42 kilometre uzunluğa sahip bagaj sistemi ile saatte 30 bin bagajı işlem yapılabilecek.

10 Aralık 2017 Pazar 13:48
3. Havalimanı'na 42 Km'lik bagaj sistemi kuruldu

İstanbul'un yeni havalimanında inşaat çalışmaları son hızla devam ederken her geçen gün havalimanını oluşturan ana ekipmanlar da hazır hale geliyor. İstanbul Yeni Havalimanı'nda kullanılacak teknolojilerle yolcuların bavul bekleme süreleri azalacak. Proje için özel üretilen ve 24 ayda tamamlanan tasarım, üretim, nakliye ve montajı yapılarak hizmete hazır hale gelen bagaj sistemi dünyada montajı bu hızda tamamlanan ilk sistem olma özelliğine sahip.

HAVALİMANLARI İÇİN ÇOK KRİTİK

Yeni Havalimanı'nın bagaj sistemine ilişkin açıklama yapan İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, bagaj sisteminin havalimanlarında kritik yeri olduğunu söyledi. Bagaj sisteminin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Akçayoğlu, "Gerçekten çok önemli bir gün. Havalimanı terminalindeki en önemli disiplin bagaj taşıma disiplinidir. Bir havalimanını diğerlerinden ayıran en önemli şey bagaj taşıma sistemidir. Bagaj yolcu için vazgeçilmez. Yolcu koltuğuna rahat bir şekilde oturduğunda valizin de uçağın altında olmasını bekler. İndiğinde ise valizini zamanında, doğru bir şekilde teslim almayı ister. Buradaki sistem akıllı, böyle bir sistemin bu kadar hızlı ve bu büyüklükte yapıldığı dünyada ilk proje olması açısından bizim için gurur kaynağıdır" dedi.

"TEST İŞLEMLERİ SÜRÜYOR"

Sistemin Taksim'den Tuzla'ya kadar olan bir mesafeye denk geldiğini dile getiren Akçayoğlu, "42 kilometre uzunluğundaki konveyör bant; tasarlandı, imal edildi ve uygulaması yapıldı.

Çok uzun bir yolculuk yani 42 kilometre Taksim'den Tuzla'ya kadar mesafeden bahsediyoruz. Bugün de son parçasını koyup, işi bitirmiş olduk. Şu an da bagaj sistemlerinde test ve devreye alma işlemlerimiz devam ediyor. Onları da başarıyla tamamladıktan sonra bizim bagaj ile ilgili en küçük şüphemiz kalmayacak.Avrupa'da ve Türkiye'de olabilecek en güvenilir bagaj sistemi şu an burada yapıldı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3