130 metre yüksekte Ekmek mücadelesi

İstanbul'daki yüksek binaların temizliğini yapan işçiler geçimlerini sağlamak için metrelerce yükseklikte komando gibi çalışma yapıyor.

130 metre yüksekte Ekmek mücadelesi

İstanbul'daki yüksek binaların temizliğini yapan işçiler geçimlerini sağlamak için metrelerce yükseklikte komando gibi çalışma yapıyor.

23 Ocak 2019 Çarşamba 14:10
130 metre yüksekte Ekmek mücadelesi

İstanbul'daki yüksek binaların temizliğini yapan işçiler geçimlerini sağlamak için metrelerce yükseklikte komando gibi çalışma yapıyor. Adeta birer komando gibi teçhizat kuşanan temizlik işçileri, gökdelenlerin tepesinden iple sarkarak dev binaların dış cephelerini temizliyor. Kendilerini iple erişim teknisyeni olarak tanımlayan işçilerden bu işi hobi olarak yapan da var, hayata tutunmak için yapan da. İki çocuk annesi Ziynet Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu temizlik işçilerinin zorlu çalışması ise havadan görüntüledi.
 

Komando gibi tehlikeye meydan okuyorlar!

İstanbul'da faaliyet gösteren bir temizlik firmasının işçileri, yüksek binaların dış cephe temizliği için adeta komando gibi iple sarkarak tehlikeye meydan okuyor. Yıl boyunca yaklaşık 30 gökdelenin temizliğiyle ilgilenen işçiler, bütün güvenlik önlemlerini özenle aldıktan sonra metrelerce yükseklikten aşağı iple sarkarak binaların dış cephelerini temizliyor.
Temizlenecek binada kendileri için ayrılan bölümde, yaptıkları işe uygun kıyafetleri dikkatlice giyen işçiler, daha sonra özenle gerekli güvenlik önlemlerini alıyor. Su dolu kovalar ve cam silmek için gereken malzemelerle birlikte kendilerini binadan sarkıtan halatlar üzerinde kendilerini emniyete alan işçiler, 130 metre yüksekten aşağı bin bir güçlükle yavaş yavaş inerek binanın dış cephesini adeta pırıl pırıl yapıyor.

Yaptığı işle kendi ve çocukları için hayata tutunduğunu belirten 37 yaşındaki Ziynet Çağlayan, "Yaklaşık 6 yıldır bu işi yapıyorum. Ben 2 çocuk annesiyim. Bu işe başlama sebebim biraz geçim şartları, biraz da hırs olabilir. Her şeyden önce, her şey çocuklarım için. Onlar için bu savaşı veriyorum. Onlar iyi olsun diye uğraşıyorum. Biz burada aile olarak çalışıyoruz. Hiçbirimiz arkadaş değiliz, hepimiz aileyiz. Birbirimize destek olarak, her şeye göğüs gererek çalışıyoruz. 130 metre benim çıktığım en yükseğin yarısı. Bunun 260'ı da var. " diye konuştu.
22 yaşındaki Barış Somuncu ise, "22 yaşındayım. 2 yıldır yüksek binaların camlarını siliyoruz arkadaşlarımla birlikte. Burada olmak güzel bir duygu ve heyecanlı. Daha çok hobimi işe çevirme amaçlı başladım. Kazancı iyi. Zor ve kolay yerleri var ama üstesinden geliyoruz. Profesyonelce işimizi yapıyoruz. Burada olmak heyecanlı, bu işi seviyoruz" dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72