Pendik, tek yürek oldu

Ellerinde bayrakları, gönüllerinde vatan sevgisiyle 10 Temmuz’dan itibaren alanı dolduran vatandaşlar, şehitler için dualar ederken vatan ve milli birlik için tek yürek oldu. Başkan Şahin, nöbetin son gününde de meydanları boş bırakmayan tüm Pendiklilere teşekkür etti.

Pendik, tek yürek oldu

Ellerinde bayrakları, gönüllerinde vatan sevgisiyle 10 Temmuz’dan itibaren alanı dolduran vatandaşlar, şehitler için dualar ederken vatan ve milli birlik için tek yürek oldu. Başkan Şahin, nöbetin son gününde de meydanları boş bırakmayan tüm Pendiklilere teşekkür etti.

18 Temmuz 2017 Salı 10:14
Pendik, tek yürek oldu

Pendik Belediyesinin Direnmenin ve Dirilişin 1. Yıldönümü dolayısıyla düzenlediği 15 Temmuz Etkinlikleri 16 Temmuz’da dualarla sona erdi. Gazipaşa Meydanı’ndaki vatan nöbetleri, ellerinde bayraklarıyla gelen her yaştan ve kesimden Pendikliyi buluşturdu. 15 Temmuz gecesi milyonlarla birlikte Şehitler Köprüsü’ndeki törenlere katılan ve ardından Gazipaşa Meydanı’nda sabah namazına kadar nöbet tutan Başkan Şahin, nöbetin son gününde de yine Pendiklilerle birlikte oldu. “Bu meydanın coşkusu, heyecanı, diriliği hiç azalmadı. 7 akşamdır vatan ve adalet nöbetini hissetmek, ülkemize gerçek anlamda sahip çıktığımızı dosta da düşmana da göstermek için meydandayız.” diyen Başkan Şahin, nöbetlere katılan Kaymakam İlhan Ünsal’a, siyasi parti ilçe başkanlarına, kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerine ve ekiplerine, meydanı boş bırakmayan tüm Pendiklilere teşekkür etti.

Milyonlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne aktı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde anma programı gerçekleşti. Kısıklı Meydanı, Çengelköy ve Altunizade'de bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak köprüye doğru Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirdi. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'in ailesiyle birlikte yer aldığı yürüyüşte binlerce Pendikli de bu muhteşem güne tanıklık etti. Köprüye gidemeyen vatandaşlar için de Gazipaşa Meydanı’ndaki dev ekranlardan anma programı canlı olarak yayınlandı.

Şehit düştükleri Orhanlı Gişeler’de dualarla anıldılar

15 Temmuz dolayısıyla gerçekleşen bir başka etkinlik de Orhanlı Gişeler’de şehit düşen kahramanları anmak amacıyla düzenlenen araç konvoyu oldu. Geçtiğimiz yıl bu günlerde asker kılığına girmiş FETÖ üyesi teröristleri durdurmak için milletin yollara döküldüğü o geceyi hafızalarda yeniden canlandırmak üzere Pendik Sahil Pazar Alanı’ndan Orhanlı Gişeleri’ne doğru Türk bayraklarıyla donatılmış 250 araçlık konvoy düzenlendi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işgal etmeye çalışan eli kanlı teröristleri Orhanlı Gişeleri’nde durdurmaya çalışırken şehit olan Pendikli Yalçın Aran ve Polis Memuru Ozan Özen’in de aralarında bulunduğu 6 şehit, 15 Temmuz’un yıldönümünde şehit düştükleri yerde dualarla anıldı. Ardından Pendik Belediyesi ve Kaymakamlık tarafından şehit yakınları ve gazi aileleri onuruna Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde yemek verildi.

Son Güncelleme: 18.07.2017 10:15
Anahtar Kelimeler:
Pendik15 TemmuzŞehit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3