Normalleşme Kararları Açıklandı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağı saatlerinin esnetildiğini açıkladı. Yeme-içme yerlerinin çalışma saatlerini de paylaşan Erdoğan; kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmelerin açıldığını duyurdu.

Normalleşme Kararları Açıklandı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağı saatlerinin esnetildiğini açıkladı. Yeme-içme yerlerinin çalışma saatlerini de paylaşan Erdoğan; kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmelerin açıldığını duyurdu.

31 Mayıs 2021 Pazartesi 20:42
Normalleşme Kararları Açıklandı…

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki saat 16.00’da başlayan toplantının ardından Erdoğan alınan kararları açıkladı. Milyonlarca yurttaş, uzun bir süredir hafta içi ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı ilgili yeni bir karar alınıp alınmayacağını merak ediyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme kararlarına göre;

*Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir.

*Bu sınırlamalar hafta sonu ise cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacaktır.

*Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri vaka ve vefat sayılarındaki değişime aşılamada kat edilen mesafe ye göre yeniden belirlenecektir.

*Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek.

*Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme içme yerleri sabah 07.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapılabilecek, saat 24:00'e kadar da paket servisini sürdürebilecektir.

*Diğer işyerlerinin pazar günü haricinde belirlenen saatlerde ve belirlenen şartlarda faaliyetlerini yürütebilecektir. Açık ve kapalı alanlarda nikah şeklindeki düğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecektir.

*Üniversiteler 2021 2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibari ile başlayacak şekilde yürütülecektir.

*Spor kulüpleri genel kurullarının haziranın ilk gününden itibaren diğer kuruluşlarda haziranın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilebilecektir.

*Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecektir detayları içişleri bakanlığımızca yayınlanacak genelgede yer alan bu yeni kademeli normalleşme adımlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

KADEMELİ NORMALLEŞMEDE UYGULAMA NASILDI?

17 Mayıs-1 Haziran tarihlerini kapsayan ‘Kademeli Normalleşme Dönemi’nde uygulanan tedbirler kapsamında, sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak şekilde uygulanıyordu. 18 yaş altı gençler ve çocuklar ile iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıyordu.

Son Güncelleme: 31.05.2021 20:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72