Maltepe’de kontrollü patlama korkuttu

Maltepe'de bir ticaret-konut projesi inşaatında gerçekleştirilen kontrollü dinamit patlaması mahalleliyi sokağa döktü. Patlatma sonrasında inşaat alanının yakınındaki bazı binaların camları kırıldı.

Maltepe’de kontrollü patlama korkuttu

Maltepe'de bir ticaret-konut projesi inşaatında gerçekleştirilen kontrollü dinamit patlaması mahalleliyi sokağa döktü. Patlatma sonrasında inşaat alanının yakınındaki bazı binaların camları kırıldı.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 10:18
Maltepe’de kontrollü patlama korkuttu

“Belediye Zabıtası bizi yanılttı”

Maltepe'de bir ticaret-konut projesi inşaatında gerçekleştirilen kontrollü dinamit patlaması mahalleliyi sokağa döktü. Patlatma sonrasında inşaat alanının yakınındaki bazı binaların camları kırıldı. Vatandaşlar bazı duvarlardaki çatlakların da buradaki patlamalar yüzünden olduğunu iddia ederek,” Zabıtalar sadece hasarların tespit edileceğini, gerekli yerlere bildirileceğini ve tedbirlerin alınacağını söylediler. Kontrollü patlatma yapılmayacaksa dinamit patlatma işi yapılmayacak” dediler.

Olay, Maltepe Çınar Mahallesi'nde özel bir firma tarafından yapımı devam eden ticaret-konut projesi inşaatında saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre inşaat alanında bulunan büyük kayalar ilgili kurumlardan alınan izinler doğrultusunda dinamit ile kontrollü bir şekilde patlatıldı. Temel çalışması için yapılan patlatmanın hemen ardından mahalle sakinleri sokağa döküldü.

BİNALAR VE OTOMOBİLLERDE ZARAR OLUŞTU

Mahalledeki 2 binadaki ev ve iş yerlerinin camları kırıldı. Bir binanın bodrum katında duvarlarda çatlakların söz konusu patlatmalar yüzünden olduğu iddia edildi. İki otomobil de fırlayan taşlar nedeniyle zarar gördü.

CAMLAR KIRILDI, DUVARLAR ÇATLADI

4. kattaki dairesinin camı kırılan bina sakini Rıdvan Yıldırım yaşanan olayla ilgili, "Daha önce burada kontrollü patlatmalar oluyordu. Biz onları uyardık. Sarsıntılar oluyordu ama bu kadar büyük hasar olmadı. Bu sefer daha yüksek dozda bir patlama oldu. Camlarımız kırıldı, binalar zarar gördü. Yetkilileri uyarmamıza rağmen 'Yapacağımız bir şey yok. İzin belgemiz var. Valilikten izin aldık' dediler" dedi.

"1.5 YAŞINDA TORUNUM YATIYORDU"

Yıldırım, kontrollü patlatma sırasında fırlayan taş nedeniyle çocuğunun odasının camının kırıldığını belirterek, kırılan camın olduğu odada genellikle torununun olduğunu ama olay sırasında orada şans eseri odada olmadığını söyledi.

"TEDBİR ALINACAĞI SÖYLENDİ"

Bina sakini Rıdvan Yıldırım konuşmasının devamında, "Zabıtalar sadece hasarların tespit edileceğini, gerekli yerlere bildirileceğini ve tedbirlerin alınacağını söylediler. Kontrollü patlatma yapılmayacaksa dinamit patlatma işi yapılmayacak dediler. Taşlar içeride. Yetkililer geldi kabul ettiler. Mühendis kontrolünde yaptıklarını, olmaması gerektiğini söylediler" dedi.
Olay yerine gelen polisler mahalleliyi sakinleştirdi ve çevrede güvenlik önlemi aldı.

Son Güncelleme: 19.07.2017 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72