Türk milleti kurulduğundan beri ‘asker millet' olmanın haklı gururuyla bugünlere gelmiştir… Ve de bu gurur hiçbir zaman Türk halkının kalbinden silinip atılamaz. Yapılmış ve de yapılacak hatalar olmuş ve de olacaktır. Suçlu varsa cezasını görmelidir. Hukuk her zaman her şeyin üstündedir. Asker-sivil ayrımı olamaz hukuk karşısında. Ama birtakım yalan-yanlış bilgilendirmelerle ordunun halka tukaka gösterilmesi de doğru olmayan bir yol…Türk milleti ise her şeyi çok çabuk unutan bir düşünce yapısına sahip. Bu nedenle iyi denetlenemiyor!

Ne yazık ki Türklerde tarih şuuru noksanlığı, olayları güncel yaşamamıza neden oluyor. 1980'li yılların öncesini, hele de 1960'lı yılların öncesini ne yazık ki şimdi yetki sahibi olanların çoğu hatırlamaz bile… Ama bu kişiler sağdan soldan duydukları yalan yanlış bilgilerle şimdi birtakım görüş ve davranışlarda bulunuyor. O yılları yaşayanlar gayet iyi bilir… Bugünlere işte böyle geldik… Tabii o günkü şartlarla bugünkü şartlar arasında farklar mevcut. Değişmeyen tek şey sivillerin halkı memnun edemeyişi! Yani özde bir değişiklik yok… Maalesef günümüzde işsizlik, yoksulluk ve fakirlik insanları yasadışı birtakım arayışlara itiyor. Bu durum da toplum içinde kaosa neden oluyor. Her milletin kendine göre vasıfları vardır. Türklerin de birinci vasfı asker millet olmasıdır. Milliyetçilik, mensubu olduğun ve içinde yaşadığın toplumu sevmektir. Ne yazık ki son yıllarda Türkiye'de milliyetinden utanma duygusu, asker düşmanı bir topluma doğru gidiş körükleniyor gibi dış mihrakların da desteğiyle… Çünkü bu vasfa sahip olmayan Avrupa devletlerinin kışkırtmacı bir rol oynamadığını söylemek biraz safdillik olur sanırım.

Askeri vasıflarını kaybetmiş Avrupa, bizde bulunan bu vasfın da yok olmasını istiyor. Örneğin; resim sanatı Fransa'da öldüyse, Fransa bu sanatın bütün dünyada da ölmesini ister, mimari İtalya'da öldüyse, İtalyanlar bütün dünyada mimarinin yok olmasını ister. Hiçbir kavim kendi kaybettiği vasfın başka bir kavimde devam etmesini istemez. Bu asırlar boyunca böyledir. Bizde resim, heykel sanatı yok, musikiyle pek uğraşılmaz, filozof yoktur, fakat ölmeyen sanatımız, vasfımız askerliktir. Türk ordusu bugün dünyada eğitim veren nadir ordulardan birisidir. Bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmayalım… Bu nedenle bazı konularda kararlar alırken son derece dikkatli davranmak gerekiyor…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72