Türk gayrimenkul sektörü, özellikle son on yılda kayda değer biçimde öne çıkarak yatırımcılar için giderek daha cazip fırsatlar sunar hale geldi. Avrupa ve ABD gayrimenkul pazarlarında son ekonomik kriz ve küresel mali daralmanın olumsuz etkileri hissedildiği halde, Türkiye’deki gayrimenkul pazarı gelecek vadetmektedir. Avrupa genelinde talepte azalma ve buna bağlı olarak konut fiyatlarında düşüş gözlense de, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, apartman daireleri satışında ciddi oranda artış gözlenmiştir. Bu da, Türkiye’nin gayrimenkul pazarında olağanüstü bir büyüme potansiyeli taşıdığına işaret etmektedir.
Ülkenin gelişen ekonomik rakamları paralelinde, değişen nüfus faktörleri de yatırımcılara büyük fırsatlar sunmaktadır. Ülkenin sanayi ve ulaşım açısından yoğun olduğu bölgelerinde artan ticari faaliyet, iş yeri ve konut ihtiyacının da hızla artmasına yol açmaktadır.
Ülkemiz insanın % 60’ı 34 yaşın altındadır. Genç nüfus evlenmek suretiyle yeni aileler kurmakta, bu durum devamlı konut ihtiyacı yaratmaktadır.
2004 yılında 3,5 milyar TL olan konut kredisi rakamları 2011 yılının Eylül ayı itibarıyla 68 milyar TL’ye yükselmiştir. 2015 yılında konut kredilerinin Türkiye GSYİH’si içindeki toplam payının % 15’e ulaşması beklenmektedir.
Türkiye’de gayrimenkul sektörünün potansiyelinin bir göstergesi de ülkenin dünyanın en çok ziyaret edilen ülkeleri arasında 6. sırayı almasıdır.Turizm sektörü göz önünde bulundurulduğunda Türk gayrimenkul sektörünün muazzam bir potansiyel teşkil ettiğini ortaya koymaktadır.
2000-2013 yılları arasında Türkiye’de bulunan modern alışveriş merkezlerinin sayısı 44’ten 299’a yükselmiştir.
Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu’da yaklaşık 1,5 milyarlık nüfusa kolay erişim sağlayan bölgesel bir üs ve enerji tedarikçisi ülkelerle tüketici ülkeler arasında bir enerji koridoru işlevi gören benzersiz konumu sayesinde Türkiye, sınırları dâhilindeki ticari işletme sayısının her geçen yıl artırmaktadır. 

Ülkemizde gayrimenkul sektörü hızla büyürken, maalesef Tapu daireleri hak ettiği ölçüde yapılandırılmamaktadır. Son birkaç yılda kamera sistemi ve personel eğitimi gibi çeşitli önlemler alınarak adam kayırmacanın önüne geçildi. İşlemler hızla yapılıyor. Ancak bazı tapu dairesi binaları adeta metruk durumda. Tamamen online sistem ile tapu işlemi yapılan bir binada internet ve elektrik alt yapısı son sistem olmalıdır. Memurun çalışması için en iyi sıcak ortam oluşturulmalıdır. İşlem için daireye gelenlerin oturacağı bekleme salonları yapılmalıdır.Para sayma odasının yanı sıra, bebek emzirme odası, yeterli sayıda tuvalet her tapu dairesinde olmalıdır.Sadece tapu işlemi yaparak, nakit milyonlarca lirayı harç ve döner sermaye adı altında toplayan bu daireler hak ettiği alt yapıya kavuşmalıdır.Devletin en önemli kurumlarından birine ait bu yapılar her gün binlerce yerli yabancı misafirini ağırlamaktadır.Ülkemizin gücünü gösteren, sektörün gelişimine ayak uyduracak prestijli tapu dairesi binalarına ihtiyacımız var… 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72