45 tevzi tapusu gibi Cumhuriyet döneminde devlet tarafından iptal edilmiş tapulara, 6292 sayılı kanuna göre i-adei itibar yapılıyor.Alt yapısı hazır olmadığından, kanuna aykırı olduğu halde Bakanlık iade taleplerine olumsuz yanıt veriyor.Yüzlerce defa yazdığım gibi ve binlerce dönüm arazisi elinden alınan bir ailenin ferdi olarak eski tapulara verilen kanuni hak yerindedir, DOĞRUDUR, hatta çok geç kalınmıştır.

Ancak yıllar önce tapularımız iptal edilmiş olsa bile, bir çoğumuz zilliyetlik hakkımız ile arazilerimi devir ettik.Devir ettiğimiz sattığımız bu araziye ait eski tapumuz ile ilgili ileride bu tapuya bir hak verilirse; alıcıya kullanması için her türlü kazanımlarımızı kullanabilmesi için söz verdik, bu sözü noter ve muhtar huzurunda imza altına aldık. Buna rağmen sattığımız bu arazilerden, eski tapu sahipleri olarak hak talep etmemiz doğrumu dur?Tabi ki değildir."Ancak bu yazdıklarımın dışında kalan araziler varsa, birileri tarafından arazi gasp edildiyse veya ben sana tapusuz arazi satıyorum tapu çıktığında tekrar bir hak talep ederim denildi ve yazıldıysa "müstesna" Buna kimsenin diyecek bir şeyi olamaz.

Ümraniye, Çekmeköy gibi ilçelerin bir çok mahallesinin tüm kadastral çalışması yapıldığı halde, 2/b hak sahipliği kazanıldığı halde, eski alt tapusu olduğundan binlerce insan hakkını kaybetmek ile karşı karşıyadır.Pekiyi bedelini ödeyerek bu yerlere sahip olmuş, üzerlerinde evlerini, mahallelerini, ilçelerini inşa etmiş bu insanlar kuzu kuzu bu arazileri terk ederler mi?Tabi ki etmez.Bu da kaş yaparken göz çıkartmak demektir.Devlet eliyle kaos ortamı yaratmak demektir.Bazı eski tapu sahiplerinin Makul şartlarda yaklaşımları ile birçok sorun çözülmüş olsa da.Vatandaşın 50 yıl önce para ödeyerek aldığı arazinin, tapuya karşılık büyük bir kısmını talep edenlerde var.

Bir çok 2/b mağduru arazisini tüm haklarıyla satın almış olduğu halde, eski tapu sahibinin ve akti haleflerinin iade başvurusu yaptığını öğrendiğinden, yerini aldığı kişilere ceza davası açmaktadır. 

Biran önce kanunda bir değişiklik yapılarak eski tapulara farklı çözümler getirilmelidir.Daha önce defalarca belirtiğim gibi bu arazilere karşılık olarak hazineden başka bir yer verilmeli veya tazminat ödenmelidir.Bu durum daha karışık bir hal almadan çözülmelidir.

Yaptığımız iş itibariyle ve 2/b konusundaki uzun çalışmalarımız sonucu, her kesimden 2/b mağduru ile görüşmekteyim. Yoğun bir şekilde rayiç değerler ve eski tapular hakkında mağduriyetler oluşmaktadır.Bu mağduriyetleri dillendirmem ve yazmam, şahsi hiç bir mesele olmasa dahi bazılarını rahatsız etmiştir.Çeşitli dedikodular üreterek şahsım ve şirketim üzerinde karalama kampanyası yapılmaktadır.Elma veren ağacın taşlanacağını biliyorum.Doğruyu söylemek ve hakka hizmet etmek bizim namusumuzdur.Allah'tan başka hiç bir şey sesimiz kesemez. Kanunda yapılması gereken değişikler hakkında her ortamda çalışmalarımız devam etmektedir, edecektir.2/b mağdurunun yanında olmaya devam edeceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.